All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Are we afraid of Food Additives?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F17%3A00481107" target="_blank" >RIV/67985858:_____/17:00481107 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=tjr7l8nOsUo" target="_blank" >https://www.youtube.com/watch?v=tjr7l8nOsUo</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Máme se bát éček?. Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017

  • Original language description

    Éčko je označení potravinářského aditiva, které je do pokrmů přidáno za účelem docílení lepších senzorických vlastností (chutě, vůně, vzhledu, konzistence), zajištění zdravotní nezávadnosti, či je schopno příznivě ovlivňovat vlastnosti potraviny při výrobě, úpravě, balení, přepravě nebo skladování. Všechna aditiva jsou značena pomocí E-kódu, což umožňuje jejich identifikaci. V rámci přednášky bylo vyhodnoceno použití jednotlivých aditiv, jejich vliv na lidský organismus i účelnost jejich použití.

  • Czech name

    Máme se bát éček?. Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017

  • Czech description

    Éčko je označení potravinářského aditiva, které je do pokrmů přidáno za účelem docílení lepších senzorických vlastností (chutě, vůně, vzhledu, konzistence), zajištění zdravotní nezávadnosti, či je schopno příznivě ovlivňovat vlastnosti potraviny při výrobě, úpravě, balení, přepravě nebo skladování. Všechna aditiva jsou značena pomocí E-kódu, což umožňuje jejich identifikaci. V rámci přednášky bylo vyhodnoceno použití jednotlivých aditiv, jejich vliv na lidský organismus i účelnost jejich použití.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20101 - Civil engineering

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE01020080" target="_blank" >TE01020080: Biorefinery Research Centre of Competence</a><br>

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů