All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rheology of food hydrocolloids

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F05%3A00027907" target="_blank" >RIV/67985874:_____/05:00027907 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

  • Original language name

    Reológia potravinárskych hydrokoloidov

  • Original language description

    Hydrokoloidy zohrávajú kľúčovú úlohu medzi reologickými modifikátormi textúry potravín. Práca ilustruje význam hodnotenie tokových vlastností pri selekcii hydrokoloidu vhodného pre konkrétne potravinárske aplikácie. Vodné disperzie karagénanu, guarovej,karobovej a xantánovej gumy sa skúmali z hľadiska zahusťujúceho účinku, rýchlosti hydratácie, šmykového odporu a viskozity pri mechanickom namáhaní, tepelnej stability a pH citlivosti.

  • Czech name

    Reologie potravinářských hydrokoloidů

  • Czech description

    Hydrokoloidy sehrávají klíčovou úlohu mezi reologickými modifikátory textury potravin. Práce ilustruje význam hodnocení tokových vlastností při selekci hydrokoloidu vhodného pro konkrétní potravinářské aplikace. Vodní disperze karagenanu, guarové, karobové a xantanové gumy se zkoumaly z hlediska zahušťujícího účinku, rychlosti hydratace, smykového odporu a viskozity při mechanickém namáhání, tepelné stability a pH citlivosti.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    BK - Liquid mechanics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/IAA2060404" target="_blank" >IAA2060404: Psychorheology of multiphase dispersion systems</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Bulletin potravinárského výskumu

  • ISSN

    0231-9950

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    44

  • Issue of the periodical within the volume

    1-2

  • Country of publishing house

    SK - SLOVAKIA

  • Number of pages

    17

  • Pages from-to

    83-99

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database