Particle Suspension with Profiled Blade Impeller
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F04%3A02104548" target="_blank" >RIV/68407700:21220/04:02104548 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Suspendační účinky axiálních míchadel s tvarovanými lopatkami
Original language description
Míchání v kapalném prostředí je jednou z nejrozšířenějších operací v chemickém, potravinářském a spotřebním průmyslu. Účelem míchání je intenzifikace přenosu tepla a hmoty a příprava směsí požadovaných vlastností např. suspenzí a emulzí. Míchání suspenzípředstavuje jednu z nejfrekventovanějších míchacích operací v průmyslu. Pro návrh a konstrukci míchacích zařízení pro míchání suspenzí nebo při jejich rekonstrukcích je nutné znát frekvenci otáčení a příkon míchadla potřebný pro dosažení stavu vznosu pevné fáze, případně, pro popis dějů v míchané vsádce, i uspořádání vrstvy sedimentovaných částic na dně nádoby - průběh suspendace. Suspendační účinnost proměřovaných míchadel byla porovnána na základě příkonu míchadla potřebného k uvedení částic do vznosu. Ze srovnání suspendační účinnosti je zřejmé, že pro suspendaci je z porovnávaných míchadel energeticky nejvýhodnější třílopatkové míchadlo s rovnými lomenými lopatkami.
Czech name
Suspendační účinky axiálních míchadel s tvarovanými lopatkami
Czech description
Míchání v kapalném prostředí je jednou z nejrozšířenějších operací v chemickém, potravinářském a spotřebním průmyslu. Účelem míchání je intenzifikace přenosu tepla a hmoty a příprava směsí požadovaných vlastností např. suspenzí a emulzí. Míchání suspenzípředstavuje jednu z nejfrekventovanějších míchacích operací v průmyslu. Pro návrh a konstrukci míchacích zařízení pro míchání suspenzí nebo při jejich rekonstrukcích je nutné znát frekvenci otáčení a příkon míchadla potřebný pro dosažení stavu vznosu pevné fáze, případně, pro popis dějů v míchané vsádce, i uspořádání vrstvy sedimentovaných částic na dně nádoby - průběh suspendace. Suspendační účinnost proměřovaných míchadel byla porovnána na základě příkonu míchadla potřebného k uvedení částic do vznosu. Ze srovnání suspendační účinnosti je zřejmé, že pro suspendaci je z porovnávaných míchadel energeticky nejvýhodnější třílopatkové míchadlo s rovnými lomenými lopatkami.
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
JP - Industrial processes and processing
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/GA101%2F02%2F0615" target="_blank" >GA101/02/0615: Mixing of concentrated suspensions</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
80-227-2105-0
Place of publication
Bratislava
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
neuvedeno