All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sugar v. Calories in Selected Foods in views and attitudes of Germans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21630%2F19%3A00340442" target="_blank" >RIV/68407700:21630/19:00340442 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/326-328.pdf" target="_blank" >https://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/326-328.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Cukr vs. kalorie ve vybraných potravinách v názorech a postojích Němců

  • Original language description

    Článek reaguje na aktuální debatu o snižování cukru v potravinách se zaměřením na vývoj ve Spolkové republice Německo. Německá společnost považuje tuto tendenci za cestu ke zdravému životnímu stylu a za prostředek boje proti obezitě, která se v zemi stává stále běžnější. Ve druhé polovině loňského roku provedl Forsa Institute reprezentativní spotřebitelský výzkum zaměřený na téma cukru v potravinách v kontextu kalorií. Výzkum zadalo Hospodářské společenství pro cukr (Wirtschaftliche Vereinigung Zucker e.V.). Jeho výsledky jasně ukázaly: pokud existují verze německých potravin s nižším přidaným cukrem, pak by měl být počet kalorií snížen. Realita je však často jiná: snížení kalorií zaostává za očekáváním spotřebitelů. Jinými slovy, méně cukru se nerovná méně kaloriím.

  • Czech name

    Cukr vs. kalorie ve vybraných potravinách v názorech a postojích Němců

  • Czech description

    Článek reaguje na aktuální debatu o snižování cukru v potravinách se zaměřením na vývoj ve Spolkové republice Německo. Německá společnost považuje tuto tendenci za cestu ke zdravému životnímu stylu a za prostředek boje proti obezitě, která se v zemi stává stále běžnější. Ve druhé polovině loňského roku provedl Forsa Institute reprezentativní spotřebitelský výzkum zaměřený na téma cukru v potravinách v kontextu kalorií. Výzkum zadalo Hospodářské společenství pro cukr (Wirtschaftliche Vereinigung Zucker e.V.). Jeho výsledky jasně ukázaly: pokud existují verze německých potravin s nižším přidaným cukrem, pak by měl být počet kalorií snížen. Realita je však často jiná: snížení kalorií zaostává za očekáváním spotřebitelů. Jinými slovy, méně cukru se nerovná méně kaloriím.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    135

  • Issue of the periodical within the volume

    9-10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    326-328

  • UT code for WoS article

    000491160800009

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85074541368