Sugar v. Calories in Selected Foods in views and attitudes of Germans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21630%2F19%3A00340442" target="_blank" >RIV/68407700:21630/19:00340442 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/326-328.pdf" target="_blank" >https://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/326-328.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Cukr vs. kalorie ve vybraných potravinách v názorech a postojích Němců
Original language description
Článek reaguje na aktuální debatu o snižování cukru v potravinách se zaměřením na vývoj ve Spolkové republice Německo. Německá společnost považuje tuto tendenci za cestu ke zdravému životnímu stylu a za prostředek boje proti obezitě, která se v zemi stává stále běžnější. Ve druhé polovině loňského roku provedl Forsa Institute reprezentativní spotřebitelský výzkum zaměřený na téma cukru v potravinách v kontextu kalorií. Výzkum zadalo Hospodářské společenství pro cukr (Wirtschaftliche Vereinigung Zucker e.V.). Jeho výsledky jasně ukázaly: pokud existují verze německých potravin s nižším přidaným cukrem, pak by měl být počet kalorií snížen. Realita je však často jiná: snížení kalorií zaostává za očekáváním spotřebitelů. Jinými slovy, méně cukru se nerovná méně kaloriím.
Czech name
Cukr vs. kalorie ve vybraných potravinách v názorech a postojích Němců
Czech description
Článek reaguje na aktuální debatu o snižování cukru v potravinách se zaměřením na vývoj ve Spolkové republice Německo. Německá společnost považuje tuto tendenci za cestu ke zdravému životnímu stylu a za prostředek boje proti obezitě, která se v zemi stává stále běžnější. Ve druhé polovině loňského roku provedl Forsa Institute reprezentativní spotřebitelský výzkum zaměřený na téma cukru v potravinách v kontextu kalorií. Výzkum zadalo Hospodářské společenství pro cukr (Wirtschaftliche Vereinigung Zucker e.V.). Jeho výsledky jasně ukázaly: pokud existují verze německých potravin s nižším přidaným cukrem, pak by měl být počet kalorií snížen. Realita je však často jiná: snížení kalorií zaostává za očekáváním spotřebitelů. Jinými slovy, méně cukru se nerovná méně kaloriím.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
135
Issue of the periodical within the volume
9-10
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
326-328
UT code for WoS article
000491160800009
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85074541368