Film properties prepared from hydrolysates of amaranth flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F06%3A63504592" target="_blank" >RIV/70883521:28110/06:63504592 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vlastnosti filmů připravených z hydrolysátů škrobu amarantové mouky
Original language description
Práce se zabývá přípravou a vlastnostmi filmů, které byly zhotoveny z hydrolysátu škrobu technické amarantové mouky. Hydrolysát škrobu byl získán enzymovým ztekucením škrobu amarantové mouky za stanovených optimálních podmínek. Filmy byly připraveny z roztoku o stanovené koncentrace litím za studena na silikonové desky. Bylo připraveno několik filmů s/bez přídavku změkčovadla: 1 # 5 # 10 # 20 # 40%. Filmy byly vytvořeny odpařením vodné fáze za pokojové teploty. Poté byly filmy podrobeny zkouškám rozpustnosti ve vodě za definovaných podmínek # inkubace při 25 oC, 24 h, občasné zamíchání. Nerozpuštěná část filmů byla po vyjmutí a po vysušení při 103 oC stanovena gravimetricky a bylo vypočítání % rozpuštěného filmu. Další část filmů byla podrobena termické analýse na diferenciálním skeningovém kalorimetru.
Czech name
Vlastnosti filmů připravených z hydrolysátů škrobu amarantové mouky
Czech description
Práce se zabývá přípravou a vlastnostmi filmů, které byly zhotoveny z hydrolysátu škrobu technické amarantové mouky. Hydrolysát škrobu byl získán enzymovým ztekucením škrobu amarantové mouky za stanovených optimálních podmínek. Filmy byly připraveny z roztoku o stanovené koncentrace litím za studena na silikonové desky. Bylo připraveno několik filmů s/bez přídavku změkčovadla: 1 # 5 # 10 # 20 # 40%. Filmy byly vytvořeny odpařením vodné fáze za pokojové teploty. Poté byly filmy podrobeny zkouškám rozpustnosti ve vodě za definovaných podmínek # inkubace při 25 oC, 24 h, občasné zamíchání. Nerozpuštěná část filmů byla po vyjmutí a po vysušení při 103 oC stanovena gravimetricky a bylo vypočítání % rozpuštěného filmu. Další část filmů byla podrobena termické analýse na diferenciálním skeningovém kalorimetru.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CI - Industrial chemistry and chemical engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
100
Issue of the periodical within the volume
8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
1
Pages from-to
661-661
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—