The possibilities of liquefying of amaranth protein
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F06%3A63504593" target="_blank" >RIV/70883521:28110/06:63504593 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky
Original language description
Experimenty zaměřené na možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky byly provedeny v laboratorních podmínkách proteinásami: Alcalase, Polarzyme, Esperase, Everlase, Savinase (NovoNordisk, Dánsko). Experimenty byly provedeny 2 faktorovými pokusy se 2 experimentálními proměnnými: doba enzymové hydrolysy (1#5 hodin), teplota enzymové hydrolysy (30#50 oC). Hydrolýsa bílkovin byla provedena podle postupu: Do baňky k 5 g sušiny mouky se přidalo se 100 ml předehřáté destilované vody a obsahem se krátce zamíchalo (cca 20 s) a přidalo se 0,1 % enzymu (na sušinu mouky). Obsah se míchal po předepsanou dobu a teplotě míchadlem. Poté se směs odstředila při 6000 ot./min., 10 min a oddělila se kapalná fáze (hydrolysát bílkovin) a zbylá tuhá fáze. Z sušiny byla provedena analýsa na celkový obsah N (podle Kjeldahla). Výsledky byly statisticky vyhodnoceny (Statgraphic 6.0), byla provedena diskuse, grafické a tabelární zpracování a bilanční kontrola (sušina, dusík).
Czech name
Možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky
Czech description
Experimenty zaměřené na možnosti ztekucení bílkovin amarantové mouky byly provedeny v laboratorních podmínkách proteinásami: Alcalase, Polarzyme, Esperase, Everlase, Savinase (NovoNordisk, Dánsko). Experimenty byly provedeny 2 faktorovými pokusy se 2 experimentálními proměnnými: doba enzymové hydrolysy (1#5 hodin), teplota enzymové hydrolysy (30#50 oC). Hydrolýsa bílkovin byla provedena podle postupu: Do baňky k 5 g sušiny mouky se přidalo se 100 ml předehřáté destilované vody a obsahem se krátce zamíchalo (cca 20 s) a přidalo se 0,1 % enzymu (na sušinu mouky). Obsah se míchal po předepsanou dobu a teplotě míchadlem. Poté se směs odstředila při 6000 ot./min., 10 min a oddělila se kapalná fáze (hydrolysát bílkovin) a zbylá tuhá fáze. Z sušiny byla provedena analýsa na celkový obsah N (podle Kjeldahla). Výsledky byly statisticky vyhodnoceny (Statgraphic 6.0), byla provedena diskuse, grafické a tabelární zpracování a bilanční kontrola (sušina, dusík).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CI - Industrial chemistry and chemical engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
100
Issue of the periodical within the volume
8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
1
Pages from-to
731-731
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—