All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Utilization of chrome sludge for preparation of chrome tanning liquors

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F06%3A63504599" target="_blank" >RIV/70883521:28110/06:63504599 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití chromitého koláče k přípravě činících břeček

  • Original language description

    Byly provedeny experimenty přípravy chromitých břeček se snižujícím se množstvím chromitého koláče: 100 # 87 # 70 # 60 # 50 %. Výpočet poměru složek: K2Cr2O7 má MW = 298 g.mol-1 a obsahuje 50% Cr2O3=149g. Chromitý koláč, 100g odpovídá 3,478g K2Cr2O7=1,739g Cr2O3. K přípravě chromité břečky bylo zvoleno 820g chromitého koláče, který odpovídá 14,26 Cr2O3=28,52g K2Cr2O7. Postup přípravy chromité břečky: Navážené množství dichromanu draselného se rozpustí ve vodě ve vysoké kádince opatřené míchadlem a teploměrem a její obsah se uvede do mírného varu. Opatrně se po částech přilije kyselina sírová. Za stálého míchání se po malých dávkách přidává navážený chromitý koláč. Během vaření břečky se provádí kontrola přítomnosti Cr6+ kvalitativní zkouškou. Je-li důkazová reakce pozitivní, doredukuje se šestimocný chrom dávkami sacharosy. Množství spotřebované sacharosy se určí diferenčním vážením. Připravená chromitá břečka se nechá vychladnout a zředí se na hustotu 40° Bé. Potom se provede její ana

  • Czech name

    Využití chromitého koláče k přípravě činících břeček

  • Czech description

    Byly provedeny experimenty přípravy chromitých břeček se snižujícím se množstvím chromitého koláče: 100 # 87 # 70 # 60 # 50 %. Výpočet poměru složek: K2Cr2O7 má MW = 298 g.mol-1 a obsahuje 50% Cr2O3=149g. Chromitý koláč, 100g odpovídá 3,478g K2Cr2O7=1,739g Cr2O3. K přípravě chromité břečky bylo zvoleno 820g chromitého koláče, který odpovídá 14,26 Cr2O3=28,52g K2Cr2O7. Postup přípravy chromité břečky: Navážené množství dichromanu draselného se rozpustí ve vodě ve vysoké kádince opatřené míchadlem a teploměrem a její obsah se uvede do mírného varu. Opatrně se po částech přilije kyselina sírová. Za stálého míchání se po malých dávkách přidává navážený chromitý koláč. Během vaření břečky se provádí kontrola přítomnosti Cr6+ kvalitativní zkouškou. Je-li důkazová reakce pozitivní, doredukuje se šestimocný chrom dávkami sacharosy. Množství spotřebované sacharosy se určí diferenčním vážením. Připravená chromitá břečka se nechá vychladnout a zředí se na hustotu 40° Bé. Potom se provede její ana

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CI - Industrial chemistry and chemical engineering

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek ODPADOVÉ FÓRUM 2006 - Průmyslové odpady

  • ISBN

    80-02-01792-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    398-3301

  • Publisher name

    Sprint Servis Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article