Utilization of chrome sludge for preparation of chrome tanning liquors
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F06%3A63504599" target="_blank" >RIV/70883521:28110/06:63504599 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití chromitého koláče k přípravě činících břeček
Original language description
Byly provedeny experimenty přípravy chromitých břeček se snižujícím se množstvím chromitého koláče: 100 # 87 # 70 # 60 # 50 %. Výpočet poměru složek: K2Cr2O7 má MW = 298 g.mol-1 a obsahuje 50% Cr2O3=149g. Chromitý koláč, 100g odpovídá 3,478g K2Cr2O7=1,739g Cr2O3. K přípravě chromité břečky bylo zvoleno 820g chromitého koláče, který odpovídá 14,26 Cr2O3=28,52g K2Cr2O7. Postup přípravy chromité břečky: Navážené množství dichromanu draselného se rozpustí ve vodě ve vysoké kádince opatřené míchadlem a teploměrem a její obsah se uvede do mírného varu. Opatrně se po částech přilije kyselina sírová. Za stálého míchání se po malých dávkách přidává navážený chromitý koláč. Během vaření břečky se provádí kontrola přítomnosti Cr6+ kvalitativní zkouškou. Je-li důkazová reakce pozitivní, doredukuje se šestimocný chrom dávkami sacharosy. Množství spotřebované sacharosy se určí diferenčním vážením. Připravená chromitá břečka se nechá vychladnout a zředí se na hustotu 40° Bé. Potom se provede její ana
Czech name
Využití chromitého koláče k přípravě činících břeček
Czech description
Byly provedeny experimenty přípravy chromitých břeček se snižujícím se množstvím chromitého koláče: 100 # 87 # 70 # 60 # 50 %. Výpočet poměru složek: K2Cr2O7 má MW = 298 g.mol-1 a obsahuje 50% Cr2O3=149g. Chromitý koláč, 100g odpovídá 3,478g K2Cr2O7=1,739g Cr2O3. K přípravě chromité břečky bylo zvoleno 820g chromitého koláče, který odpovídá 14,26 Cr2O3=28,52g K2Cr2O7. Postup přípravy chromité břečky: Navážené množství dichromanu draselného se rozpustí ve vodě ve vysoké kádince opatřené míchadlem a teploměrem a její obsah se uvede do mírného varu. Opatrně se po částech přilije kyselina sírová. Za stálého míchání se po malých dávkách přidává navážený chromitý koláč. Během vaření břečky se provádí kontrola přítomnosti Cr6+ kvalitativní zkouškou. Je-li důkazová reakce pozitivní, doredukuje se šestimocný chrom dávkami sacharosy. Množství spotřebované sacharosy se určí diferenčním vážením. Připravená chromitá břečka se nechá vychladnout a zředí se na hustotu 40° Bé. Potom se provede její ana
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CI - Industrial chemistry and chemical engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek ODPADOVÉ FÓRUM 2006 - Průmyslové odpady
ISBN
80-02-01792-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
398-3301
Publisher name
Sprint Servis Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—