All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Biogenic Amines Production by Selected Bacteria Isolated from Chicken Surface

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505458" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505458 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže

  • Original language description

    Biogenní aminy se nachází v potravinách jako produkty dekarboxylačních procesů mikroorganizmů, které se zde mohou vyskytovat přirozeně, jsou přidávány z technologických důvodů anebo jsou kontaminanty. Čeleď Enterobacteriaceae zahrnuje řadu mikroorganizmůs dekarboxylační aktivitou (DA). Sledované mikroorganizmy (3 kmeny Proteus vulgaris, 3 kmeny Escherichia coli, 2 kmeny Pantotea sp., 2 kmeny Klebsiella oxytoca, 2 kmeny Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Leclercia adecarboxylata, Yersinia enterocolitica) byly izolovány z povrchu kuřat. BA byly stanovovány v masopeptonovém bujónu po 48hodinové kultivaci mikroorganizmů při teplotě 30 °C nebo 37 °C v závislosti na druhu mikroorganizmu. Jako pozitivní kontrola byla použita Serratia marcescens CCM303. Obsah BA byl stanoven i v bujónu prostém inokulace mikroorganizmy. Po extrakci kyselinou trichloroctovou (5 % w/v) byly BA stanoveny iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií po postkolonové deprivatizaci ninhydrinovým činidlem. Pos

  • Czech name

    Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže

  • Czech description

    Biogenní aminy se nachází v potravinách jako produkty dekarboxylačních procesů mikroorganizmů, které se zde mohou vyskytovat přirozeně, jsou přidávány z technologických důvodů anebo jsou kontaminanty. Čeleď Enterobacteriaceae zahrnuje řadu mikroorganizmůs dekarboxylační aktivitou (DA). Sledované mikroorganizmy (3 kmeny Proteus vulgaris, 3 kmeny Escherichia coli, 2 kmeny Pantotea sp., 2 kmeny Klebsiella oxytoca, 2 kmeny Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Leclercia adecarboxylata, Yersinia enterocolitica) byly izolovány z povrchu kuřat. BA byly stanovovány v masopeptonovém bujónu po 48hodinové kultivaci mikroorganizmů při teplotě 30 °C nebo 37 °C v závislosti na druhu mikroorganizmu. Jako pozitivní kontrola byla použita Serratia marcescens CCM303. Obsah BA byl stanoven i v bujónu prostém inokulace mikroorganizmy. Po extrakci kyselinou trichloroctovou (5 % w/v) byly BA stanoveny iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií po postkolonové deprivatizaci ninhydrinovým činidlem. Pos

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bulletin Československé společnosti mikrobiologické

  • ISBN

  • ISSN

    0009-0646

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    200

  • Publisher name

    Československá společnost mikrobiologická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article