Biogenic Amines Production by Selected Bacteria Isolated from Chicken Surface
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505458" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505458 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže
Original language description
Biogenní aminy se nachází v potravinách jako produkty dekarboxylačních procesů mikroorganizmů, které se zde mohou vyskytovat přirozeně, jsou přidávány z technologických důvodů anebo jsou kontaminanty. Čeleď Enterobacteriaceae zahrnuje řadu mikroorganizmůs dekarboxylační aktivitou (DA). Sledované mikroorganizmy (3 kmeny Proteus vulgaris, 3 kmeny Escherichia coli, 2 kmeny Pantotea sp., 2 kmeny Klebsiella oxytoca, 2 kmeny Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Leclercia adecarboxylata, Yersinia enterocolitica) byly izolovány z povrchu kuřat. BA byly stanovovány v masopeptonovém bujónu po 48hodinové kultivaci mikroorganizmů při teplotě 30 °C nebo 37 °C v závislosti na druhu mikroorganizmu. Jako pozitivní kontrola byla použita Serratia marcescens CCM303. Obsah BA byl stanoven i v bujónu prostém inokulace mikroorganizmy. Po extrakci kyselinou trichloroctovou (5 % w/v) byly BA stanoveny iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií po postkolonové deprivatizaci ninhydrinovým činidlem. Pos
Czech name
Produkce biogenních aminů u vybraných bakterií izolovaných z povrchu drůbeže
Czech description
Biogenní aminy se nachází v potravinách jako produkty dekarboxylačních procesů mikroorganizmů, které se zde mohou vyskytovat přirozeně, jsou přidávány z technologických důvodů anebo jsou kontaminanty. Čeleď Enterobacteriaceae zahrnuje řadu mikroorganizmůs dekarboxylační aktivitou (DA). Sledované mikroorganizmy (3 kmeny Proteus vulgaris, 3 kmeny Escherichia coli, 2 kmeny Pantotea sp., 2 kmeny Klebsiella oxytoca, 2 kmeny Serratia marcescens, Serratia liquefaciens, Leclercia adecarboxylata, Yersinia enterocolitica) byly izolovány z povrchu kuřat. BA byly stanovovány v masopeptonovém bujónu po 48hodinové kultivaci mikroorganizmů při teplotě 30 °C nebo 37 °C v závislosti na druhu mikroorganizmu. Jako pozitivní kontrola byla použita Serratia marcescens CCM303. Obsah BA byl stanoven i v bujónu prostém inokulace mikroorganizmy. Po extrakci kyselinou trichloroctovou (5 % w/v) byly BA stanoveny iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií po postkolonové deprivatizaci ninhydrinovým činidlem. Pos
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bulletin Československé společnosti mikrobiologické
ISBN
—
ISSN
0009-0646
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
200
Publisher name
Československá společnost mikrobiologická
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—