Edible polymeric coating onto refrigerated vegetable
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507265" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507265 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jedlé polymerní povlaky na chlazenou zeleninu
Original language description
Škrobovo-proteinový hydrolysát amarantové mouky je kapalný produkt vzniklý po enzymovém odbourávání škrobu amarantové mouky. Cílem enzymového ztekucení škrobu byla koncentrace bílkoviny v tuhé fázi. Škrobovo-proteinový hydrolysát je vedlejším produktem biochemické separace bílkovin a je možné ho využít např. ke tvorbě ochranných a jedlých povlaků na potraviny. Cílem experimentů bylo posoudit funkční vlastnosti tohoto povlaku na chlazené zelenině. Testy probíhaly na zkušebních vzorcích mrkve a sledoval se úbytek hmotnosti vzorků, který se srovnával se vzorky bez povlaku. Výsledky jsou presentovány graficky. Bylo potvrzeno, že u vzorků s povlakem vytvořeným za specifických podmínek docházelo k nižších ztrátám vlhkosti v průběhu jejich skladování.
Czech name
Jedlé polymerní povlaky na chlazenou zeleninu
Czech description
Škrobovo-proteinový hydrolysát amarantové mouky je kapalný produkt vzniklý po enzymovém odbourávání škrobu amarantové mouky. Cílem enzymového ztekucení škrobu byla koncentrace bílkoviny v tuhé fázi. Škrobovo-proteinový hydrolysát je vedlejším produktem biochemické separace bílkovin a je možné ho využít např. ke tvorbě ochranných a jedlých povlaků na potraviny. Cílem experimentů bylo posoudit funkční vlastnosti tohoto povlaku na chlazené zelenině. Testy probíhaly na zkušebních vzorcích mrkve a sledoval se úbytek hmotnosti vzorků, který se srovnával se vzorky bez povlaku. Výsledky jsou presentovány graficky. Bylo potvrzeno, že u vzorků s povlakem vytvořeným za specifických podmínek docházelo k nižších ztrátám vlhkosti v průběhu jejich skladování.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CD - Macromolecular chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
APROCHEM 2008
ISBN
978-80-02-02009-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Český svaz vědeckotechnologických společností
Place of publication
Praha
Event location
Milovy
Event date
Apr 16, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—