All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Edible polymeric coating onto refrigerated vegetable

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507265" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507265 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jedlé polymerní povlaky na chlazenou zeleninu

  • Original language description

    Škrobovo-proteinový hydrolysát amarantové mouky je kapalný produkt vzniklý po enzymovém odbourávání škrobu amarantové mouky. Cílem enzymového ztekucení škrobu byla koncentrace bílkoviny v tuhé fázi. Škrobovo-proteinový hydrolysát je vedlejším produktem biochemické separace bílkovin a je možné ho využít např. ke tvorbě ochranných a jedlých povlaků na potraviny. Cílem experimentů bylo posoudit funkční vlastnosti tohoto povlaku na chlazené zelenině. Testy probíhaly na zkušebních vzorcích mrkve a sledoval se úbytek hmotnosti vzorků, který se srovnával se vzorky bez povlaku. Výsledky jsou presentovány graficky. Bylo potvrzeno, že u vzorků s povlakem vytvořeným za specifických podmínek docházelo k nižších ztrátám vlhkosti v průběhu jejich skladování.

  • Czech name

    Jedlé polymerní povlaky na chlazenou zeleninu

  • Czech description

    Škrobovo-proteinový hydrolysát amarantové mouky je kapalný produkt vzniklý po enzymovém odbourávání škrobu amarantové mouky. Cílem enzymového ztekucení škrobu byla koncentrace bílkoviny v tuhé fázi. Škrobovo-proteinový hydrolysát je vedlejším produktem biochemické separace bílkovin a je možné ho využít např. ke tvorbě ochranných a jedlých povlaků na potraviny. Cílem experimentů bylo posoudit funkční vlastnosti tohoto povlaku na chlazené zelenině. Testy probíhaly na zkušebních vzorcích mrkve a sledoval se úbytek hmotnosti vzorků, který se srovnával se vzorky bez povlaku. Výsledky jsou presentovány graficky. Bylo potvrzeno, že u vzorků s povlakem vytvořeným za specifických podmínek docházelo k nižších ztrátám vlhkosti v průběhu jejich skladování.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CD - Macromolecular chemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    APROCHEM 2008

  • ISBN

    978-80-02-02009-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Český svaz vědeckotechnologických společností

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Milovy

  • Event date

    Apr 16, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article