All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of starch-protein hydrolysate of amaranth flour for preparation of edible films

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507293" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507293 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aplikace škrobovo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky pro přípravu jedlých filmů

  • Original language description

    Škrobovo-proteinový hydrolysát amarantové mouky je kapalný produkt vzniklý po enzymovém odbourávání škrobu amarantové mouky. Cílem enzymového ztekucení škrobu byla koncentrace bílkoviny v tuhé fázi. Škrobovo-proteinový hydrolysát je vedlejším produktem biochemické separace bílkovin a snažili jsme se najít možnosti jeho potravinářských aplikací. Experimenty prokázaly, že má filmotvorné vlastnosti a že je možné ho použít k přípravě biodegradabilních a jedlých filmů. Přídavkem změkčovadla, v našem případěglycerinu, lze regulovat mechanické vlastnosti filmů. Se zvyšujícím se přídavkem změkčovadla dochází k rychlejšímu rozpouštění filmů. Výsledky testů rozpustnosti mohou posloužit jako podklad pro praktickou aplikaci biodegradabilních filmů a rovněž mohoubýt námětem pro další výzkum.

  • Czech name

    Aplikace škrobovo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky pro přípravu jedlých filmů

  • Czech description

    Škrobovo-proteinový hydrolysát amarantové mouky je kapalný produkt vzniklý po enzymovém odbourávání škrobu amarantové mouky. Cílem enzymového ztekucení škrobu byla koncentrace bílkoviny v tuhé fázi. Škrobovo-proteinový hydrolysát je vedlejším produktem biochemické separace bílkovin a snažili jsme se najít možnosti jeho potravinářských aplikací. Experimenty prokázaly, že má filmotvorné vlastnosti a že je možné ho použít k přípravě biodegradabilních a jedlých filmů. Přídavkem změkčovadla, v našem případěglycerinu, lze regulovat mechanické vlastnosti filmů. Se zvyšujícím se přídavkem změkčovadla dochází k rychlejšímu rozpouštění filmů. Výsledky testů rozpustnosti mohou posloužit jako podklad pro praktickou aplikaci biodegradabilních filmů a rovněž mohoubýt námětem pro další výzkum.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CD - Macromolecular chemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    APROCHEM 2008

  • ISBN

    978-80-02-02009-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Český svaz vědeckotechnologických společností

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Milovy

  • Event date

    Apr 16, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article