All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Protective edible coatings from natural polymers on sausage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507264" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507264 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Protective edible coatings from natural polymers on sausage

  • Original language description

    The work deals with utilisation of starch-protein hydrolysate of amaranth flour for preparation of protective coatings on sausage. Weight loses in dependence of storage time of reference samples (without coating) and test samples (with coating) were monitored. Results of test samples coated wit starch-protein solution without adding of plasticiser are graphically presented. Weight loses of coated samples were smaller compared to reference samples (without coating). The textural properties of coated samples were better compared to the reference ones.

  • Czech name

    Ochranné jedlé povlaky z přírodních polymerů na měkký salám

  • Czech description

    Příspěvek se zabývá využitím roztoku škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky ke tvorbě ochranných povlaků na měkký salám. Sledovaly se hmotnostní ztráty vzorků měkkého salámu bez ochranného povlaku a s ochranným povlakem. Jsou presentovány grafické závislosti úbytku hmotností zkušebních vzorků ošetřených povlaky bez přídavku plastifikátoru. Výsledky potvrdily, že hmotnostní úbytky vzorků salámu s ochranným povlakem byly nižší, než u vzorků bez ochranného povlaku. Rovněž sensorické vlastnosti vzorků s povlaky byly lepší.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CD - Macromolecular chemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02052-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Český svaz vědeckotechnologických společností

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Aug 31, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article