Protective edible coatings from natural polymers on sausage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507264" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507264 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Protective edible coatings from natural polymers on sausage
Original language description
The work deals with utilisation of starch-protein hydrolysate of amaranth flour for preparation of protective coatings on sausage. Weight loses in dependence of storage time of reference samples (without coating) and test samples (with coating) were monitored. Results of test samples coated wit starch-protein solution without adding of plasticiser are graphically presented. Weight loses of coated samples were smaller compared to reference samples (without coating). The textural properties of coated samples were better compared to the reference ones.
Czech name
Ochranné jedlé povlaky z přírodních polymerů na měkký salám
Czech description
Příspěvek se zabývá využitím roztoku škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky ke tvorbě ochranných povlaků na měkký salám. Sledovaly se hmotnostní ztráty vzorků měkkého salámu bez ochranného povlaku a s ochranným povlakem. Jsou presentovány grafické závislosti úbytku hmotností zkušebních vzorků ošetřených povlaky bez přídavku plastifikátoru. Výsledky potvrdily, že hmotnostní úbytky vzorků salámu s ochranným povlakem byly nižší, než u vzorků bez ochranného povlaku. Rovněž sensorické vlastnosti vzorků s povlaky byly lepší.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CD - Macromolecular chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
CHISA 2008
ISBN
978-80-02-02052-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
—
Publisher name
Český svaz vědeckotechnologických společností
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Aug 31, 2008
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—