The changes in amino acid composition of sterilized processed cheese during storage
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507275" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507275 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
Original language description
Tato práce se zabývá obsahem aminokyselin ve sterilovaných tavených sýrech skladovaných po dobu dvou let při třech teplotách reprezentujících chladírenskou (6 ? 2 °C), pokojovou (23 ? 2 °C) a zátěžovou (40 ? 2 °C) teplotu. V průběhu skladování došlo u většiny aminokyselin pouze k nevýrazným změnám. Celkové množství aminokyselin se v průběhu skladování snížilo, největší pokles byl zaznamenán u sterilovaných tavených sýrů skladovaných při nejvyšší teplotě. Úbytek aminokyselin koresponduje s nárůstem amoniaku ve sterilovaných tavených sýrech, a to zejména během skladování v termostatu.
Czech name
Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
Czech description
Tato práce se zabývá obsahem aminokyselin ve sterilovaných tavených sýrech skladovaných po dobu dvou let při třech teplotách reprezentujících chladírenskou (6 ? 2 °C), pokojovou (23 ? 2 °C) a zátěžovou (40 ? 2 °C) teplotu. V průběhu skladování došlo u většiny aminokyselin pouze k nevýrazným změnám. Celkové množství aminokyselin se v průběhu skladování snížilo, největší pokles byl zaznamenán u sterilovaných tavených sýrů skladovaných při nejvyšší teplotě. Úbytek aminokyselin koresponduje s nárůstem amoniaku ve sterilovaných tavených sýrech, a to zejména během skladování v termostatu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference
ISBN
978-80-7318-706-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Place of publication
Zlín
Event location
Zlín
Event date
May 22, 2008
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—