All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antimicrobial effects of monoglycerides with C10 and C11 fatty acids

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508111" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508111 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antimikrobní účinky monoacylglycerolů mastných kyselin s 10 a 11 uhlíky v řetězci

  • Original language description

    Cílem studie bylo srovnat inhibiční účinky tří 1-monoacylglycerolů (MAG) na modelovém systému in vitro na vybrané grampozitivní a gramnegativní bakterie, které reprezentují patogenní mikroorganizmy a/nebo mikroorganizmy podílející se na kažení potravinářských a kosmetických produktů (Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Citrobacter freundii, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enterica ser. Enteritidis a Pseudomonas aeruginosa). Pro tyto účely byly vybrány tři MAG obsahující mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem (MAG kyseliny kaprinové MAG-C10:0, undekanové MAG-C11:0 a undecenové MAG-C11:1), včetně méně obvyklých mastných kyselin s lichým počtem uhlíků, které je možné použít jako aditiva. Růst bakterií v přítomnosti 1-monoacylglycerolů (25 mg/l, 50 mg/l, 100 mg/l, 250 mg/l, 500 mg/l, 1000 mg/l a 1500 mg/l) byl sledován pomocí optické denzity (OD) bakterií po dobu 24 hodin, a to ve 30-ti minutových interv

  • Czech name

    Antimikrobní účinky monoacylglycerolů mastných kyselin s 10 a 11 uhlíky v řetězci

  • Czech description

    Cílem studie bylo srovnat inhibiční účinky tří 1-monoacylglycerolů (MAG) na modelovém systému in vitro na vybrané grampozitivní a gramnegativní bakterie, které reprezentují patogenní mikroorganizmy a/nebo mikroorganizmy podílející se na kažení potravinářských a kosmetických produktů (Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Citrobacter freundii, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enterica ser. Enteritidis a Pseudomonas aeruginosa). Pro tyto účely byly vybrány tři MAG obsahující mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem (MAG kyseliny kaprinové MAG-C10:0, undekanové MAG-C11:0 a undecenové MAG-C11:1), včetně méně obvyklých mastných kyselin s lichým počtem uhlíků, které je možné použít jako aditiva. Růst bakterií v přítomnosti 1-monoacylglycerolů (25 mg/l, 50 mg/l, 100 mg/l, 250 mg/l, 500 mg/l, 1000 mg/l a 1500 mg/l) byl sledován pomocí optické denzity (OD) bakterií po dobu 24 hodin, a to ve 30-ti minutových interv

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bulletin Československé společnosti mikrobiologické

  • ISBN

  • ISSN

    0009-0646

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Československá společnost mikrobiologická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Masarykova univerzita Brno

  • Event date

    Jun 4, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article