Inhibition effect of 1-monoacylglycerols on bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509283" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509283 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Inhibiční působení 1-monoacylglycerolů na bakterie
Original language description
V této studii byly prováděny experimenty s vybranými 1 monoacylglyceroly, které působily inhibičně na testované sbírkové grampozitivní bakterie. Testované grampozitivní bakterie byly citlivé zejména k 1-monoacylglycerolům obsahujícím v řetězci nasycené mastné kyseliny s 10 až 14 uhlíky.Použité 1-monoacylglyceroly nepůsobily s výjimkou nejvyšších aplikovaných koncentrací na testované gramnegativní bakterie. Reálné potraviny však představují mnohem komplexnější matrici než laboratorní podmínky kultivačních bujónů. Proto lze doporučit další testování MAG přímo v potravinách, za účelem zjištění minimálních inhibičních koncentrací, které budou pravděpodobně vyšší než u laboratorních testů.
Czech name
Inhibiční působení 1-monoacylglycerolů na bakterie
Czech description
V této studii byly prováděny experimenty s vybranými 1 monoacylglyceroly, které působily inhibičně na testované sbírkové grampozitivní bakterie. Testované grampozitivní bakterie byly citlivé zejména k 1-monoacylglycerolům obsahujícím v řetězci nasycené mastné kyseliny s 10 až 14 uhlíky.Použité 1-monoacylglyceroly nepůsobily s výjimkou nejvyšších aplikovaných koncentrací na testované gramnegativní bakterie. Reálné potraviny však představují mnohem komplexnější matrici než laboratorní podmínky kultivačních bujónů. Proto lze doporučit další testování MAG přímo v potravinách, za účelem zjištění minimálních inhibičních koncentrací, které budou pravděpodobně vyšší než u laboratorních testů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Volume of the periodical
5
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—