All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Inhibition effect of 1-monoacylglycerols on bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509283" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509283 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Inhibiční působení 1-monoacylglycerolů na bakterie

  • Original language description

    V této studii byly prováděny experimenty s vybranými 1 monoacylglyceroly, které působily inhibičně na testované sbírkové grampozitivní bakterie. Testované grampozitivní bakterie byly citlivé zejména k 1-monoacylglycerolům obsahujícím v řetězci nasycené mastné kyseliny s 10 až 14 uhlíky.Použité 1-monoacylglyceroly nepůsobily s výjimkou nejvyšších aplikovaných koncentrací na testované gramnegativní bakterie. Reálné potraviny však představují mnohem komplexnější matrici než laboratorní podmínky kultivačních bujónů. Proto lze doporučit další testování MAG přímo v potravinách, za účelem zjištění minimálních inhibičních koncentrací, které budou pravděpodobně vyšší než u laboratorních testů.

  • Czech name

    Inhibiční působení 1-monoacylglycerolů na bakterie

  • Czech description

    V této studii byly prováděny experimenty s vybranými 1 monoacylglyceroly, které působily inhibičně na testované sbírkové grampozitivní bakterie. Testované grampozitivní bakterie byly citlivé zejména k 1-monoacylglycerolům obsahujícím v řetězci nasycené mastné kyseliny s 10 až 14 uhlíky.Použité 1-monoacylglyceroly nepůsobily s výjimkou nejvyšších aplikovaných koncentrací na testované gramnegativní bakterie. Reálné potraviny však představují mnohem komplexnější matrici než laboratorní podmínky kultivačních bujónů. Proto lze doporučit další testování MAG přímo v potravinách, za účelem zjištění minimálních inhibičních koncentrací, které budou pravděpodobně vyšší než u laboratorních testů.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    5

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database