Use of dicarboxylic acid in emulsifying agents replacing during processed cheese production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508260" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508260 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavících solí při výrobě tavených sýrů
Original language description
Práce se zabývá nahrazením fosfátů jako emulgačního činidla dikarboxylovými kyselinami a jejich solemi. Vzorky tavených sýrů byly zhodnoceny senzorickou analýzou. Počet uhlíků neměl signifikantní vliv na tavitelnost. Vzorky s přídavkem 1 a 2 % (w/w) šťavelanu sodného byly homogenní. Ostatní vzorky homogenní nebyly.
Czech name
Možnosti využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavících solí při výrobě tavených sýrů
Czech description
Práce se zabývá nahrazením fosfátů jako emulgačního činidla dikarboxylovými kyselinami a jejich solemi. Vzorky tavených sýrů byly zhodnoceny senzorickou analýzou. Počet uhlíků neměl signifikantní vliv na tavitelnost. Vzorky s přídavkem 1 a 2 % (w/w) šťavelanu sodného byly homogenní. Ostatní vzorky homogenní nebyly.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Volume of the periodical
3
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—