Effect of Aero-/anaerobiosis on Decarboxylase Activity of Selected Lactic Acid Bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509281" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509281 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv aerobního/anaerobního prostředí na dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakterií mléčného kvašení
Original language description
Cílem této studie bylo za modelových podmínek sledovat efekt aerobního a anaerobního prostředí na růst a produkci tyraminu u 3 kmenů Lactococcus lactis subsp. lactis a 3 kmenů L. lactis subsp. cremoris. Bakterie byly kultivovány při 10?1°C s ohledem na přiblížení se podmínkám, které mohou nastat během reálného technologického procesu. V případě stejných podmínek bylo detekováno větší množství tyraminu za anaerobních podmínek.
Czech name
Vliv aerobního/anaerobního prostředí na dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakterií mléčného kvašení
Czech description
Cílem této studie bylo za modelových podmínek sledovat efekt aerobního a anaerobního prostředí na růst a produkci tyraminu u 3 kmenů Lactococcus lactis subsp. lactis a 3 kmenů L. lactis subsp. cremoris. Bakterie byly kultivovány při 10?1°C s ohledem na přiblížení se podmínkám, které mohou nastat během reálného technologického procesu. V případě stejných podmínek bylo detekováno větší množství tyraminu za anaerobních podmínek.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinárstvo
ISSN
1338-0230
e-ISSN
—
Volume of the periodical
4
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
SK - SLOVAKIA
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—