All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of aero-/anaerobiosis on decarboxylase activity of selected lactic acid bacteria

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509448" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509448 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv aerobního/anaerobního prostředí na dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakterií mléčného kvašení

  • Original language description

    Biogenní aminy jsou nízkomolekulární bazické sloučeniny, jejichž výskyt je v potravinách závislý zejména na dekarboxylázové aktivitě přítomných mikroorganizmů. Cílem této studie bylo sledovat vliv aerobního a anaerobního prostředí, chloridu sodného a laktózy na aktivitu tyrozindekarboxylázy u 6 kmenů rodu Lactococcus. Faktory byly voleny tak, aby se přibližovaly podmínkám technologické výroby mléčných výrobků. Tyramin byl detekován pomocí iontově-výměnné chromatografie s postkolonovou ninhydrinovou derivatizací. Tyramin byl produkován během aktviního růstu buněk. Za modelových podmínek byla zjištěna vyšší produkce tyraminu v prostředí bez kyslíku.

  • Czech name

    Vliv aerobního/anaerobního prostředí na dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakterií mléčného kvašení

  • Czech description

    Biogenní aminy jsou nízkomolekulární bazické sloučeniny, jejichž výskyt je v potravinách závislý zejména na dekarboxylázové aktivitě přítomných mikroorganizmů. Cílem této studie bylo sledovat vliv aerobního a anaerobního prostředí, chloridu sodného a laktózy na aktivitu tyrozindekarboxylázy u 6 kmenů rodu Lactococcus. Faktory byly voleny tak, aby se přibližovaly podmínkám technologické výroby mléčných výrobků. Tyramin byl detekován pomocí iontově-výměnné chromatografie s postkolonovou ninhydrinovou derivatizací. Tyramin byl produkován během aktviního růstu buněk. Za modelových podmínek byla zjištěna vyšší produkce tyraminu v prostředí bez kyslíku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie "Bezpečnost a kotrola potravín"

  • ISBN

    978-80-552-0027-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Jan 1, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article