All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

New genotypes of Saskatoon berries and their properties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509495" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509495 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti

  • Original language description

    Muchovník (Amelanchier alnifolia Nutt.) patří mezi méně známé jádrové ovoce. V Evropě je pěstován zřídka. V posledních desetiletích bylo vyšlechtěno v České republice několik genotypů tohoto druhu. Ve své práci se zabývám kromě těchto genotypů, také komerčně využívanými odrůdami, které pocházejí ze Severní Ameriky. Konkrétně byly plody analyzovány na obsah refrakce, titrační kyselosti, pektinu, vybraných minerálních prvků, obsahu fenolických látek, flavonoidů a celkové antioxidační kapacity.

  • Czech name

    Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti

  • Czech description

    Muchovník (Amelanchier alnifolia Nutt.) patří mezi méně známé jádrové ovoce. V Evropě je pěstován zřídka. V posledních desetiletích bylo vyšlechtěno v České republice několik genotypů tohoto druhu. Ve své práci se zabývám kromě těchto genotypů, také komerčně využívanými odrůdami, které pocházejí ze Severní Ameriky. Konkrétně byly plody analyzovány na obsah refrakce, titrační kyselosti, pektinu, vybraných minerálních prvků, obsahu fenolických látek, flavonoidů a celkové antioxidační kapacity.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové trendy v gastronomii, workshop 2010

  • ISBN

    978-80-7318-944-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

  • Publisher name

    UTB

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Kroměříž

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article