All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510054" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63510054 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu

  • Original language description

    Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu byl sledován u 26 odrůd pšenice s rozdílnou pekárenskou kvalitou. Pšenice byla pěstována v letech 2004-2008 v Kroměříži, ČR. Průběh počasí průkazně ovlivnil obsah neredukovaných bílkovinných frakcí, které byly vyjádřeny jako Absolutní plocha SE-HPLC píků. Obsah HMW-GS byl pozitivně ovlivněn teplotou a srážkami v období od dubna do července. Nepodařilo se prokázat vliv průběhu počasí na obsah gliadinů. Albuminové a globulinové frakce,s výjimkou frakcí s nejnižší molekulovou hmotností, byly průkazně ovlivněny průběhem počasí.

  • Czech name

    Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu

  • Czech description

    Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu byl sledován u 26 odrůd pšenice s rozdílnou pekárenskou kvalitou. Pšenice byla pěstována v letech 2004-2008 v Kroměříži, ČR. Průběh počasí průkazně ovlivnil obsah neredukovaných bílkovinných frakcí, které byly vyjádřeny jako Absolutní plocha SE-HPLC píků. Obsah HMW-GS byl pozitivně ovlivněn teplotou a srážkami v období od dubna do července. Nepodařilo se prokázat vliv průběhu počasí na obsah gliadinů. Albuminové a globulinové frakce,s výjimkou frakcí s nejnižší molekulovou hmotností, byly průkazně ovlivněny průběhem počasí.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article