Plant essential oils as a mean of poultry decontamination
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510057" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63510057 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rostlinné extrakty jako možnost snížení kontaminace drůbeže
Original language description
Rostlinné silice jsou těkavé, ve vodě nerozpustné látky s charakteristickou vůní. Získávají se destilací z rostlinných materiálů (květy, pupeny, semena, listy, byliny a plody). V literatuře jsou bohatě popisovány antimikrobiální účinky těchto extraktů, které mohou být využity v potravinářství k prodloužení trvanlivosti. V této práci byla aplikována na povrch chlazené drůbeže silice z Origanum minutiflorum. Ze všech sledovaných mikrobiálních skupin (mezofilní bakterie, psychrotrofní bakterie, koliformníbakterie, kvasinky), které se vyskytují na kuřecí kůži, byl inhibiční vliv silice O. minutiflorum statisticky prokázán pouze na koliformní bakterie.
Czech name
Rostlinné extrakty jako možnost snížení kontaminace drůbeže
Czech description
Rostlinné silice jsou těkavé, ve vodě nerozpustné látky s charakteristickou vůní. Získávají se destilací z rostlinných materiálů (květy, pupeny, semena, listy, byliny a plody). V literatuře jsou bohatě popisovány antimikrobiální účinky těchto extraktů, které mohou být využity v potravinářství k prodloužení trvanlivosti. V této práci byla aplikována na povrch chlazené drůbeže silice z Origanum minutiflorum. Ze všech sledovaných mikrobiálních skupin (mezofilní bakterie, psychrotrofní bakterie, koliformníbakterie, kvasinky), které se vyskytují na kuřecí kůži, byl inhibiční vliv silice O. minutiflorum statisticky prokázán pouze na koliformní bakterie.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
ISBN
978-80-7318-944-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
—
Publisher name
UTB
Place of publication
Zlín
Event location
Kroměříž
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—