All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Plant essential oils as a mean of poultry decontamination

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510057" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63510057 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rostlinné extrakty jako možnost snížení kontaminace drůbeže

  • Original language description

    Rostlinné silice jsou těkavé, ve vodě nerozpustné látky s charakteristickou vůní. Získávají se destilací z rostlinných materiálů (květy, pupeny, semena, listy, byliny a plody). V literatuře jsou bohatě popisovány antimikrobiální účinky těchto extraktů, které mohou být využity v potravinářství k prodloužení trvanlivosti. V této práci byla aplikována na povrch chlazené drůbeže silice z Origanum minutiflorum. Ze všech sledovaných mikrobiálních skupin (mezofilní bakterie, psychrotrofní bakterie, koliformníbakterie, kvasinky), které se vyskytují na kuřecí kůži, byl inhibiční vliv silice O. minutiflorum statisticky prokázán pouze na koliformní bakterie.

  • Czech name

    Rostlinné extrakty jako možnost snížení kontaminace drůbeže

  • Czech description

    Rostlinné silice jsou těkavé, ve vodě nerozpustné látky s charakteristickou vůní. Získávají se destilací z rostlinných materiálů (květy, pupeny, semena, listy, byliny a plody). V literatuře jsou bohatě popisovány antimikrobiální účinky těchto extraktů, které mohou být využity v potravinářství k prodloužení trvanlivosti. V této práci byla aplikována na povrch chlazené drůbeže silice z Origanum minutiflorum. Ze všech sledovaných mikrobiálních skupin (mezofilní bakterie, psychrotrofní bakterie, koliformníbakterie, kvasinky), které se vyskytují na kuřecí kůži, byl inhibiční vliv silice O. minutiflorum statisticky prokázán pouze na koliformní bakterie.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové trendy v gastronomii, workshop 2010

  • ISBN

    978-80-7318-944-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • Publisher name

    UTB

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Kroměříž

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article