All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production of biogenic amines by enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci obtained from intestinal contents of trout

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867288" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867288 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů

  • Original language description

    Dekarboxylázová aktivita je identifikována u mnoha významných potravinářských bakterií. Tato studie popisuje produkci vybraných biogenních aminů bakteriemi rodů Enterococcus a Staphylococcus. Tato práce byla zaměřena na tvorbu histaminu, tyraminu, putrescinu a kadaverinu. Použita byla metoda IEC (iontově výměnná chromatografie). Sledováno bylo 33 izolátů rodu Enterococcus a 21 izolátů rodu Stapylococcus. Bakterie byly izolovány ze pstruha obecného (Salmo trutta) a králíka (Oryctolagus cuniculus f. domesticus). Všechny analyzované kmeny mají potenciál tvorby tyraminu. Včasné odhalení tvorby biogenních aminů u bakterií je důležitou prevencí v potravinářském průmyslu.

  • Czech name

    Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů

  • Czech description

    Dekarboxylázová aktivita je identifikována u mnoha významných potravinářských bakterií. Tato studie popisuje produkci vybraných biogenních aminů bakteriemi rodů Enterococcus a Staphylococcus. Tato práce byla zaměřena na tvorbu histaminu, tyraminu, putrescinu a kadaverinu. Použita byla metoda IEC (iontově výměnná chromatografie). Sledováno bylo 33 izolátů rodu Enterococcus a 21 izolátů rodu Stapylococcus. Bakterie byly izolovány ze pstruha obecného (Salmo trutta) a králíka (Oryctolagus cuniculus f. domesticus). Všechny analyzované kmeny mají potenciál tvorby tyraminu. Včasné odhalení tvorby biogenních aminů u bakterií je důležitou prevencí v potravinářském průmyslu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    90-93

  • Publisher name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Zlín

  • Event date

    May 3, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article