Production of biogenic amines by enterococci isolated from rabbit meat and staphylococci obtained from intestinal contents of trout
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867288" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867288 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů
Original language description
Dekarboxylázová aktivita je identifikována u mnoha významných potravinářských bakterií. Tato studie popisuje produkci vybraných biogenních aminů bakteriemi rodů Enterococcus a Staphylococcus. Tato práce byla zaměřena na tvorbu histaminu, tyraminu, putrescinu a kadaverinu. Použita byla metoda IEC (iontově výměnná chromatografie). Sledováno bylo 33 izolátů rodu Enterococcus a 21 izolátů rodu Stapylococcus. Bakterie byly izolovány ze pstruha obecného (Salmo trutta) a králíka (Oryctolagus cuniculus f. domesticus). Všechny analyzované kmeny mají potenciál tvorby tyraminu. Včasné odhalení tvorby biogenních aminů u bakterií je důležitou prevencí v potravinářském průmyslu.
Czech name
Produkce biogenních aminů u enterokoků izolovaných z masa králíků a stafylokoků získaných z vnitřního obsahu střev pstruhů
Czech description
Dekarboxylázová aktivita je identifikována u mnoha významných potravinářských bakterií. Tato studie popisuje produkci vybraných biogenních aminů bakteriemi rodů Enterococcus a Staphylococcus. Tato práce byla zaměřena na tvorbu histaminu, tyraminu, putrescinu a kadaverinu. Použita byla metoda IEC (iontově výměnná chromatografie). Sledováno bylo 33 izolátů rodu Enterococcus a 21 izolátů rodu Stapylococcus. Bakterie byly izolovány ze pstruha obecného (Salmo trutta) a králíka (Oryctolagus cuniculus f. domesticus). Všechny analyzované kmeny mají potenciál tvorby tyraminu. Včasné odhalení tvorby biogenních aminů u bakterií je důležitou prevencí v potravinářském průmyslu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference
ISBN
978-80-7454-022-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
90-93
Publisher name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Place of publication
Zlín
Event location
Zlín
Event date
May 3, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—