All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study of biogenicamines and polyaminesoccurrence in beermanufactured in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868702" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868702 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Průzkum obsahu biogenních aminů a polyaminů ve vybraných pivech vyrobených na území České republiky

  • Original language description

    Během roku 2011 bylo posuzováno celkem 114 vzorků alkoholických a nealkoholických lahvových piv vyrobených v 28 pivovarech nacházejících se na území České republiky (vlastnická struktura nebyla zohledňována). Produkty byly testovány na konci doby minimální trvanlivosti. Koncentrace histaminu, fenyletylaminu a tryptaminu ve zkoumaných vzorcích byly zanedbatelné. Stejně tak obsahy polyaminů (sperminu a spermidinu) je možné hodnotit jako nízké. Zjištěná množství tyraminu, putrescinu a kadaverinu však bylavýznamná, a to zejména u alkoholických piv. U téměř 20 % testovaných vzorků alkoholických piv se součet koncentrací námi testovaných biogenních aminů pohyboval nad 100 mgl-1, kterou je již možné považovat obzvláště u alkoholických nápojů za toxikologickyvýznamnou.

  • Czech name

    Průzkum obsahu biogenních aminů a polyaminů ve vybraných pivech vyrobených na území České republiky

  • Czech description

    Během roku 2011 bylo posuzováno celkem 114 vzorků alkoholických a nealkoholických lahvových piv vyrobených v 28 pivovarech nacházejících se na území České republiky (vlastnická struktura nebyla zohledňována). Produkty byly testovány na konci doby minimální trvanlivosti. Koncentrace histaminu, fenyletylaminu a tryptaminu ve zkoumaných vzorcích byly zanedbatelné. Stejně tak obsahy polyaminů (sperminu a spermidinu) je možné hodnotit jako nízké. Zjištěná množství tyraminu, putrescinu a kadaverinu však bylavýznamná, a to zejména u alkoholických piv. U téměř 20 % testovaných vzorků alkoholických piv se součet koncentrací námi testovaných biogenních aminů pohyboval nad 100 mgl-1, kterou je již možné považovat obzvláště u alkoholických nápojů za toxikologickyvýznamnou.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GAP503%2F11%2F1417" target="_blank" >GAP503/11/1417: Biogenic amines production in selected lactic acid bacteria strains</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2012

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    127-129

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database