The use of probiotic strains as starter cultures in fermented meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868874" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868874 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp. jako startovacích kultur ve fermetovaných masných výrobcích
Original language description
Je popsána technologie fermentovaných masných výrobků s použitím netradičních (probiotických) startovacích kultur. Současně byl vyroben probiotický i konvenční produkt pro porovnání jejich vlastností. Byly analyzovány a interpretovány hlavní technologické parametry jako pH, vodní aktivita, sušina, tuk, počty laktobacilů a bifidobakterií. V základních ukazatelích se oba typy výrobků významně nelišily, přičemž bylo dosaženo parametrů, vyhovujících danému druhu výrobku z hlediska kvality i bezpečnosti. Počty probiotických bakterií překračovaly 10 -6 KTJ/g i po dvou měsících skladování výrobků. Experimentální výroba potvrdila úspěšnost aplikace probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp., jako alternativy tradičních startovacích kultur při výrobě fermentovaných masných výrobků.
Czech name
Využití probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp. jako startovacích kultur ve fermetovaných masných výrobcích
Czech description
Je popsána technologie fermentovaných masných výrobků s použitím netradičních (probiotických) startovacích kultur. Současně byl vyroben probiotický i konvenční produkt pro porovnání jejich vlastností. Byly analyzovány a interpretovány hlavní technologické parametry jako pH, vodní aktivita, sušina, tuk, počty laktobacilů a bifidobakterií. V základních ukazatelích se oba typy výrobků významně nelišily, přičemž bylo dosaženo parametrů, vyhovujících danému druhu výrobku z hlediska kvality i bezpečnosti. Počty probiotických bakterií překračovaly 10 -6 KTJ/g i po dvou měsících skladování výrobků. Experimentální výroba potvrdila úspěšnost aplikace probiotických kmenů Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium spp., jako alternativy tradičních startovacích kultur při výrobě fermentovaných masných výrobků.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2012
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
130-133
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—