All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Ternary mixtures of emulsifying salts sontaining trisodium citrates and its influence on texture parameters of processed cheese

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871695" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871695 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ternární směsi tavicích solí obsahující citronan sodný a jejich vliv na tvrdost modelových tavených sýrů

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledovat vliv různého složení ternárních směsí tavicích solí na vybrané texturní vlastnosti (pevnost, kohezivnost a relativní lepivost) roztíratelných tavených sýrů. Ternární směsi tavicích solí sestávaly z hydrogenfosforečnanu sodného (DSP), citronanu trojsodného (TSC), difosforečnan sodný (TSPP) a sodná sůl polyfosforečnanu (POLY) se střední délkou řetězce 20. Vznikly 4 typy ternárních směsí (DSP:TSPP:POLY, DSP:TSC:POLY, DSP:TSPP:TSC, TSC:TSPP:POLY). Každý typ ternární směsi byl aplikován v procentuálních poměrech s krokem po 20 % s rozšířením o některé specifické poměry s 50 % některých solí (100:0:0; 80:20:0; 60:40:0; 50:50:0; 40:60:0; 20:80:0; 0:100:0; 80:0:20; 60:20:20; 40:40:20; 20:60:20; 0:80:20; 60:0:40; 40:20:40; 20:40:40; 0:60:40; 50:0:50; 30:20:50; 20:30:50; 0:50:50; 40:0:60; 20:20:60; 0:40:60; 20:0:80; 0:20:80; 0:0:100; celkem 26 variant). Všechny ternární směsi byly dávkovány v celkové koncentraci 3% (w/w) tavicích solí (množství počítáno na celkovou hmot

  • Czech name

    Ternární směsi tavicích solí obsahující citronan sodný a jejich vliv na tvrdost modelových tavených sýrů

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledovat vliv různého složení ternárních směsí tavicích solí na vybrané texturní vlastnosti (pevnost, kohezivnost a relativní lepivost) roztíratelných tavených sýrů. Ternární směsi tavicích solí sestávaly z hydrogenfosforečnanu sodného (DSP), citronanu trojsodného (TSC), difosforečnan sodný (TSPP) a sodná sůl polyfosforečnanu (POLY) se střední délkou řetězce 20. Vznikly 4 typy ternárních směsí (DSP:TSPP:POLY, DSP:TSC:POLY, DSP:TSPP:TSC, TSC:TSPP:POLY). Každý typ ternární směsi byl aplikován v procentuálních poměrech s krokem po 20 % s rozšířením o některé specifické poměry s 50 % některých solí (100:0:0; 80:20:0; 60:40:0; 50:50:0; 40:60:0; 20:80:0; 0:100:0; 80:0:20; 60:20:20; 40:40:20; 20:60:20; 0:80:20; 60:0:40; 40:20:40; 20:40:40; 0:60:40; 50:0:50; 30:20:50; 20:30:50; 0:50:50; 40:0:60; 20:20:60; 0:40:60; 20:0:80; 0:20:80; 0:0:100; celkem 26 variant). Všechny ternární směsi byly dávkovány v celkové koncentraci 3% (w/w) tavicích solí (množství počítáno na celkovou hmot

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídka sýrů a konference mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    83-89

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 22, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article