Ternary mixtures of emulsifying salts sontaining trisodium citrates and its influence on texture parameters of processed cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871695" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871695 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ternární směsi tavicích solí obsahující citronan sodný a jejich vliv na tvrdost modelových tavených sýrů
Original language description
Cílem práce bylo sledovat vliv různého složení ternárních směsí tavicích solí na vybrané texturní vlastnosti (pevnost, kohezivnost a relativní lepivost) roztíratelných tavených sýrů. Ternární směsi tavicích solí sestávaly z hydrogenfosforečnanu sodného (DSP), citronanu trojsodného (TSC), difosforečnan sodný (TSPP) a sodná sůl polyfosforečnanu (POLY) se střední délkou řetězce 20. Vznikly 4 typy ternárních směsí (DSP:TSPP:POLY, DSP:TSC:POLY, DSP:TSPP:TSC, TSC:TSPP:POLY). Každý typ ternární směsi byl aplikován v procentuálních poměrech s krokem po 20 % s rozšířením o některé specifické poměry s 50 % některých solí (100:0:0; 80:20:0; 60:40:0; 50:50:0; 40:60:0; 20:80:0; 0:100:0; 80:0:20; 60:20:20; 40:40:20; 20:60:20; 0:80:20; 60:0:40; 40:20:40; 20:40:40; 0:60:40; 50:0:50; 30:20:50; 20:30:50; 0:50:50; 40:0:60; 20:20:60; 0:40:60; 20:0:80; 0:20:80; 0:0:100; celkem 26 variant). Všechny ternární směsi byly dávkovány v celkové koncentraci 3% (w/w) tavicích solí (množství počítáno na celkovou hmot
Czech name
Ternární směsi tavicích solí obsahující citronan sodný a jejich vliv na tvrdost modelových tavených sýrů
Czech description
Cílem práce bylo sledovat vliv různého složení ternárních směsí tavicích solí na vybrané texturní vlastnosti (pevnost, kohezivnost a relativní lepivost) roztíratelných tavených sýrů. Ternární směsi tavicích solí sestávaly z hydrogenfosforečnanu sodného (DSP), citronanu trojsodného (TSC), difosforečnan sodný (TSPP) a sodná sůl polyfosforečnanu (POLY) se střední délkou řetězce 20. Vznikly 4 typy ternárních směsí (DSP:TSPP:POLY, DSP:TSC:POLY, DSP:TSPP:TSC, TSC:TSPP:POLY). Každý typ ternární směsi byl aplikován v procentuálních poměrech s krokem po 20 % s rozšířením o některé specifické poměry s 50 % některých solí (100:0:0; 80:20:0; 60:40:0; 50:50:0; 40:60:0; 20:80:0; 0:100:0; 80:0:20; 60:20:20; 40:40:20; 20:60:20; 0:80:20; 60:0:40; 40:20:40; 20:40:40; 0:60:40; 50:0:50; 30:20:50; 20:30:50; 0:50:50; 40:0:60; 20:20:60; 0:40:60; 20:0:80; 0:20:80; 0:0:100; celkem 26 variant). Všechny ternární směsi byly dávkovány v celkové koncentraci 3% (w/w) tavicích solí (množství počítáno na celkovou hmot
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídka sýrů a konference mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-909-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
83-89
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 22, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—