All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fish as an important part of a healthy diet

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871728" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871728 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    slovinština

  • Original language name

    Ryby ako významná súčasť zdravej výživy

  • Original language description

    Svalovina kaprů obsahovala v průměru 79,40 resp. 78,27 g vody na 100 g. Tato vysoká hladina vody je typická i pro jiné druhy mořských a sladkovodních ryb. Podle našich analýz svalovina kapra obsahuje v průměru 1,24 resp. 2,26 g celkového tuku na 100 g masa. Významné rozdíly mezi rybami jsou v obsahu mastných kyselin, kapr není z tohoto pohledu významný druh. Svalovina kaprů má průměrný obsah cholesterolu: 84,36 mg, resp. 104,77 mg na 100 g masa. Průměrný celkový obsah bílkovin je možné charakterizovat jako nízký: 17,76 g resp. 18,26 g na 100 g, ale naopak vyšší ve srovnání s jinými druhy. Nízký obsah bílkovin se odráží také v nízkém obsahu aminokyselin. Svalovina kaprů má proteinově vysokou biologickou hodnotou s výskytem veškerých podstatných aminokyselin v optimálním poměru. Výsledky experimentu ukázaly, že limitující aminokyseliny byly zastoupeny cysteinem (v průměru 0865 g, resp. 0857 g na 100 g sušiny). Obsah minerálních látek ve svalovině kapra je vyšší než ve svalovině dalších s

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Nové smery vo výžive a v životnom štýle l'udí

  • ISBN

    978-80-558-0629-7

  • Number of pages of the result

    30

  • Pages from-to

    227-256

  • Number of pages of the book

    422

  • Publisher name

    Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • UT code for WoS chapter