Effect of combination of goat and cow milk on proteolysis during ripening of cheese
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874746" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874746 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv kombinace kozího a kravského mléka na proteolýzu během zrání sýrů
Original language description
Cílem práce bylo srovnat intenzitu proteolýzy u vzorků vyrobených v různém poměru kozího a kravského mléka: 100:0 (100 % kozího mléka), 75:25, 50:50, 25:75 a 0:100 (100 % kravského mléka). Shluková analýza prokázala odlišné změny v proteinové matrici sýrů. S rostoucí dobou zrání se podobnost proteinového profilu jednotlivých vzorků více vyrovnávala. Intenzivnější proteolýza probíhala u sýrů s převahou kozího mléka, ve kterých byla detekována nejvyšší koncentrace volných aminokyselin.
Czech name
Vliv kombinace kozího a kravského mléka na proteolýzu během zrání sýrů
Czech description
Cílem práce bylo srovnat intenzitu proteolýzy u vzorků vyrobených v různém poměru kozího a kravského mléka: 100:0 (100 % kozího mléka), 75:25, 50:50, 25:75 a 0:100 (100 % kravského mléka). Shluková analýza prokázala odlišné změny v proteinové matrici sýrů. S rostoucí dobou zrání se podobnost proteinového profilu jednotlivých vzorků více vyrovnávala. Intenzivnější proteolýza probíhala u sýrů s převahou kozího mléka, ve kterých byla detekována nejvyšší koncentrace volných aminokyselin.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin - XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
237-240
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 19, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—