Frozen sweetened milk product and equipment for its production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F12%3A43867975" target="_blank" >RIV/70883521:28120/12:43867975 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/70883521:28150/12:43867975
Result on the web
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1824437&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1824437&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Slazený mražený mléčný výrobek a zařízení pro jeho výrobu
Original language description
Mražené mléčné výrobky se sladí řepným, třtinovým nebo jiným cukrem, případně umělými sladidly. Známou nevýhodou použití cukru jako sladidla, ať už jde o běžný cukr řepný, cukr třtinový či jiný cukr na obdobné bázi, je jeho vysoká energetická hodnota. Proti umělým sladidlům jsou však vedeny odborné i neodborné kampaně, kde se řeší jejich možná škodlivost, především na dětský organismus. Uvedené nevýhody a nedostatky směsí pro mražené mléčné výrobky do značné míry odstraňuje slazený mražený mléčný výrobek podle technického řešení a zařízení pro jeho výrobu. Podstata technického řešení spočívá v tom, že slazený mražený mléčný výrobek obsahuje 8 až 24 % hmotn. nejlépe pastovaného medu. Zařízení k výrobě slazeného mraženého mléčného výrobku podle technického řešení pak obsahuje zařízení na pastování medu s výstupem do zásobníku směsi pro mléčný výrobek. Výstup zařízení na pastování medu je s výhodou vybaven dávkovačem.
Czech name
Slazený mražený mléčný výrobek a zařízení pro jeho výrobu
Czech description
Mražené mléčné výrobky se sladí řepným, třtinovým nebo jiným cukrem, případně umělými sladidly. Známou nevýhodou použití cukru jako sladidla, ať už jde o běžný cukr řepný, cukr třtinový či jiný cukr na obdobné bázi, je jeho vysoká energetická hodnota. Proti umělým sladidlům jsou však vedeny odborné i neodborné kampaně, kde se řeší jejich možná škodlivost, především na dětský organismus. Uvedené nevýhody a nedostatky směsí pro mražené mléčné výrobky do značné míry odstraňuje slazený mražený mléčný výrobek podle technického řešení a zařízení pro jeho výrobu. Podstata technického řešení spočívá v tom, že slazený mražený mléčný výrobek obsahuje 8 až 24 % hmotn. nejlépe pastovaného medu. Zařízení k výrobě slazeného mraženého mléčného výrobku podle technického řešení pak obsahuje zařízení na pastování medu s výstupem do zásobníku směsi pro mléčný výrobek. Výstup zařízení na pastování medu je s výhodou vybaven dávkovačem.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
AE - Management, administration and clerical work
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
24152
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence