All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modeling of protein enzymatic extraction from amaranth flour and seed

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F08%3A63507197" target="_blank" >RIV/70883521:28140/08:63507197 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Modeling of protein enzymatic extraction from amaranth flour and seed

  • Original language description

    The topic of the article is oriented at modeling of amaranth protein enzymatic hydrolysis. The purpose of the hydrolysis is to enrich the solid phase with very valuable amaranth protein which could be used not only in food industry to produce new products rich in high-quality protein, but also in pharmaceutics, medicine and other branches. Regarding to diverse character of chosen materials (amaranth flour and seed) various hydrolysis course is expected, therefore a different model is built for each of the stuff. The designed mathematical models are verified by experimental measurement.

  • Czech name

    Modelování proteinové enzymatické extrakce amarantové mouky a zrna

  • Czech description

    Tématem článku je modelování enzymatické hydrolýzy amarantové bílkoviny. Důvodem hydrolýzy je obohacení pevné fáze o velmi hodnotný amarantový protein, který může být využit nejen v potravinářském průmyslu, ale i ve farmacii, medicíně a dalších oblastech. S přihlédnutím k různým vlastnostem vybraných materiálů (amarantová mouka a zrno) předpokládáme rozdílný průběh hydrolýzy, z tohoto důvodu jsou navrženy i rozdílné matematické modely pro každou surovinu. Vytvořené modely jsou ověřeny experimentálním měřením.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    JP - Industrial processes and processing

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Annals of DAAAM for 2008 and Proceedings of the 19th International DAAAM Symposium

  • ISBN

    978-3-901509-68-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    DAAAM International Vienna

  • Place of publication

    Vienna

  • Event location

    Trnava, Slovenská republika

  • Event date

    Oct 25, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article