All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Carbohydrate and Nitrogen Supplementation on Nisin Production Effect of Carbohydrate and Nitrogen Supplementation on Nisin Production in Whey Films

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F17%3A63518100" target="_blank" >RIV/70883521:28610/17:63518100 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/17:N0000066

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_164_s.28-31.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_164_s.28-31.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv suplementace sacharidy a dusíkatými látkami na produkci nisinu v syrovátkových médiích

  • Original language description

    Nisin je polypeptid významný pro svoji antibakteriální aktivitu. U vybraného kmene Lactococcus lactis subsplactis CCDM 731 produkujícího nisin byl testován přídavek různých zdrojů dusíku a uhlíku na produkci nisinu. Byly odzkoušeny přídavky peptonu, sojového peptonu a kyselého kaseinového hydrolyzátu v dávce 2 % a laktóza a maltodextrin v dávce 5 % a 10 %. Produkce nisinu byla sledována agarovou difuzní metodou. Jako indikátor inhibice růstu byl použit kmen Micrococcus luteus ATCC 10240. Současně byly provedeny paralelní pokusy se všemi kombinacemi ve sladké a sladké demineralizované syrovátce. Nejlepších výsledků bylo dosaženo u varianty kyselý kaseinový hydrolyzát 2 % a maltodextrin 10 %. Vyšší výtěžnost nisinu byla stanovena u sladké demineralizované syrovátky.

  • Czech name

    Vliv suplementace sacharidy a dusíkatými látkami na produkci nisinu v syrovátkových médiích

  • Czech description

    Nisin je polypeptid významný pro svoji antibakteriální aktivitu. U vybraného kmene Lactococcus lactis subsplactis CCDM 731 produkujícího nisin byl testován přídavek různých zdrojů dusíku a uhlíku na produkci nisinu. Byly odzkoušeny přídavky peptonu, sojového peptonu a kyselého kaseinového hydrolyzátu v dávce 2 % a laktóza a maltodextrin v dávce 5 % a 10 %. Produkce nisinu byla sledována agarovou difuzní metodou. Jako indikátor inhibice růstu byl použit kmen Micrococcus luteus ATCC 10240. Současně byly provedeny paralelní pokusy se všemi kombinacemi ve sladké a sladké demineralizované syrovátce. Nejlepších výsledků bylo dosaženo u varianty kyselý kaseinový hydrolyzát 2 % a maltodextrin 10 %. Vyšší výtěžnost nisinu byla stanovena u sladké demineralizované syrovátky.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310254" target="_blank" >QJ1310254: Research into the use of whey as dairy industry waste product, the production of antimicrobial compounds for the modification of hydrophilic polymer systems with the use in cosmetic and medical applications</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    28-31

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database