All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Coeliacs satisfaction of providing an allergen-safe food and drinks in Czech restaurants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71226401%3A_____%2F13%3A%231004228" target="_blank" >RIV/71226401:_____/13:#1004228 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Spokojenost celiaků s nabídkou stravovacích služeb v českých restauracích

  • Original language description

    Článek pojednává o úskalích, na která naráží osoba s celiakií během účasti na cestovním ruchu i mimo ni během veřejného stravování. Jedná se o aktuální téma, které má svou ekonomickou i mimoekonomickou rovinu a zároveň téma, které není příliš často řešené. Stěžejní část článku tvoří interpretace průzkumu provedeného mezi celiaky (tj. osoby dodržující bezlepkovou dietu), cílem průzkumu bylo zjistit, zda jsou respondenti spokojeni s uzpůsobením nabídky stravovacích služeb v České republice určené právě pro ně. Provedené šetření poskytuje jeho autorce především objektivní odpověď na otázku, zda na trhu českých stravovacích služeb skutečně existuje mezera mezi nabídkou a poptávkou pro daný segment a má smysl se touto problematikou zabývat v budoucnosti podrobněji.

  • Czech name

    Spokojenost celiaků s nabídkou stravovacích služeb v českých restauracích

  • Czech description

    Článek pojednává o úskalích, na která naráží osoba s celiakií během účasti na cestovním ruchu i mimo ni během veřejného stravování. Jedná se o aktuální téma, které má svou ekonomickou i mimoekonomickou rovinu a zároveň téma, které není příliš často řešené. Stěžejní část článku tvoří interpretace průzkumu provedeného mezi celiaky (tj. osoby dodržující bezlepkovou dietu), cílem průzkumu bylo zjistit, zda jsou respondenti spokojeni s uzpůsobením nabídky stravovacích služeb v České republice určené právě pro ně. Provedené šetření poskytuje jeho autorce především objektivní odpověď na otázku, zda na trhu českých stravovacích služeb skutečně existuje mezera mezi nabídkou a poptávkou pro daný segment a má smysl se touto problematikou zabývat v budoucnosti podrobněji.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    LOGOS POLYTECHNIKOS

  • ISSN

    1804-3682

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    4

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    33-42

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database