Global warming, climate change and food safety
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F15%3A00010976" target="_blank" >RIV/75010330:_____/15:00010976 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Globální oteplování, změna klimatu a bezpečnost potravin
Original language description
Vlivem změny klimatu v Evropě dochází a bude docházet k ovlivňování bezpečnosti potravin rostlinného a živočišného původu. Jedním z příkladů je výskyt virem klíšťové encefalitidy kontaminovaných klíšťat v nadmořské výšce nad 1000 m. Při sání krve na pasoucích se kozách se virus klíšťové encefalitidy dostane do mléka. Po konzumaci kontaminovaného syrového (nepasterizovaného) mléka a mléčných výrobků dojde u konzumentů, v případě že nejsou očkováni, k onemocnění klíšťovou encefalitidou.
Czech name
Globální oteplování, změna klimatu a bezpečnost potravin
Czech description
Vlivem změny klimatu v Evropě dochází a bude docházet k ovlivňování bezpečnosti potravin rostlinného a živočišného původu. Jedním z příkladů je výskyt virem klíšťové encefalitidy kontaminovaných klíšťat v nadmořské výšce nad 1000 m. Při sání krve na pasoucích se kozách se virus klíšťové encefalitidy dostane do mléka. Po konzumaci kontaminovaného syrového (nepasterizovaného) mléka a mléčných výrobků dojde u konzumentů, v případě že nejsou očkováni, k onemocnění klíšťovou encefalitidou.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů