All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of hygienic and health food safety in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F15%3A00010978" target="_blank" >RIV/75010330:_____/15:00010978 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Monitoring hygienické a zdravotní nezávadnosti potravin v ČR

  • Original language description

    V roce 2014 začala na Centru zdraví, výživy a potravin Státního zdravotního ústavu v Brně probíhat studie äHYGIMONô zaměřená zejména na možné falšování koňského masa a treskovitých ryb. Ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Středočeského kraje bylo v loňském roce v provozovnách společného stravování a v tržní síti odebráno celkem 19 vzorků pokrmů a výrobků z hovězího masa a 57 vzorků pokrmů a výrobků z mořských ryb. Při kvalitativní analýze vzorků z hovězího masa byla ve třech případech prokázána přítomnost koňského masa.Analýza vzorků pokrmů a výrobků z mořských ryb byla zaměřena na detekcia identifikaci ryb čeledi treskovitých ?(Gadidae) a rodu štikozubec (Merluccius spp.)a dále na identifikaci jednotlivých druhů tresek (Gadus morhua, Theragra chalcogramma a Pollachius virens). K diagnostice byla využita molekulárně biologická metoda polymerázové řetězové reakce.

  • Czech name

    Monitoring hygienické a zdravotní nezávadnosti potravin v ČR

  • Czech description

    V roce 2014 začala na Centru zdraví, výživy a potravin Státního zdravotního ústavu v Brně probíhat studie äHYGIMONô zaměřená zejména na možné falšování koňského masa a treskovitých ryb. Ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Středočeského kraje bylo v loňském roce v provozovnách společného stravování a v tržní síti odebráno celkem 19 vzorků pokrmů a výrobků z hovězího masa a 57 vzorků pokrmů a výrobků z mořských ryb. Při kvalitativní analýze vzorků z hovězího masa byla ve třech případech prokázána přítomnost koňského masa.Analýza vzorků pokrmů a výrobků z mořských ryb byla zaměřena na detekcia identifikaci ryb čeledi treskovitých ?(Gadidae) a rodu štikozubec (Merluccius spp.)a dále na identifikaci jednotlivých druhů tresek (Gadus morhua, Theragra chalcogramma a Pollachius virens). K diagnostice byla využita molekulárně biologická metoda polymerázové řetězové reakce.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů