Laboratory approach to chlorine odor and taste of drinking water – results of a questionnaire survey
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F24%3A00014895" target="_blank" >RIV/75010330:_____/24:00014895 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://seminare.ekomonitor.cz/data/seminars/200/secret-files/f736cc7b8bca34fc232665f178d414d1.pdf" target="_blank" >https://seminare.ekomonitor.cz/data/seminars/200/secret-files/f736cc7b8bca34fc232665f178d414d1.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přístup laboratoří k chlorovému pachu a chuti pitné vody – výsledky dotazníkového šetření
Original language description
Příspěvek přináší výsledky dotazníkového šetření o přístupu k pachu a chuti pitné vody po chloru. Šetření bylo provedeno mezi laboratořemi dodávajícími výsledky o kvalitě pitné vody do informačního systému IS PiVo. Dotazník vyplnilo 44 laboratoří (respondence 60 %). Zhruba polovina respondentů při senzorickém stanovení v laboratoři pach a chuť po chloru ve výsledku zohledňuje. Při stanovení na místě, které však provádí jen 64 % respondentů, pach a chuť po chloru zohledňuje jen 36 % laboratoří. Novela vyhlášky č. 252/2004 Sb. z prosince 2023 nově zavádí povinnost zohledňovat v senzorickém rozboru i pachy a chutě způsobené použitým dezinfekčním přípravkem.
Czech name
Přístup laboratoří k chlorovému pachu a chuti pitné vody – výsledky dotazníkového šetření
Czech description
Příspěvek přináší výsledky dotazníkového šetření o přístupu k pachu a chuti pitné vody po chloru. Šetření bylo provedeno mezi laboratořemi dodávajícími výsledky o kvalitě pitné vody do informačního systému IS PiVo. Dotazník vyplnilo 44 laboratoří (respondence 60 %). Zhruba polovina respondentů při senzorickém stanovení v laboratoři pach a chuť po chloru ve výsledku zohledňuje. Při stanovení na místě, které však provádí jen 64 % respondentů, pach a chuť po chloru zohledňuje jen 36 % laboratoří. Novela vyhlášky č. 252/2004 Sb. z prosince 2023 nově zavádí povinnost zohledňovat v senzorickém rozboru i pachy a chutě způsobené použitým dezinfekčním přípravkem.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
30304 - Public and environmental health
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TL03000252" target="_blank" >TL03000252: Tap Water or Bottled Water: Barriers and Motivations to Consume Drinking Water</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů