All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Laboratory approach to chlorine odor and taste of drinking water – results of a questionnaire survey

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F24%3A00014895" target="_blank" >RIV/75010330:_____/24:00014895 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://seminare.ekomonitor.cz/data/seminars/200/secret-files/f736cc7b8bca34fc232665f178d414d1.pdf" target="_blank" >https://seminare.ekomonitor.cz/data/seminars/200/secret-files/f736cc7b8bca34fc232665f178d414d1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Přístup laboratoří k chlorovému pachu a chuti pitné vody – výsledky dotazníkového šetření

  • Original language description

    Příspěvek přináší výsledky dotazníkového šetření o přístupu k pachu a chuti pitné vody po chloru. Šetření bylo provedeno mezi laboratořemi dodávajícími výsledky o kvalitě pitné vody do informačního systému IS PiVo. Dotazník vyplnilo 44 laboratoří (respondence 60 %). Zhruba polovina respondentů při senzorickém stanovení v laboratoři pach a chuť po chloru ve výsledku zohledňuje. Při stanovení na místě, které však provádí jen 64 % respondentů, pach a chuť po chloru zohledňuje jen 36 % laboratoří. Novela vyhlášky č. 252/2004 Sb. z prosince 2023 nově zavádí povinnost zohledňovat v senzorickém rozboru i pachy a chutě způsobené použitým dezinfekčním přípravkem.

  • Czech name

    Přístup laboratoří k chlorovému pachu a chuti pitné vody – výsledky dotazníkového šetření

  • Czech description

    Příspěvek přináší výsledky dotazníkového šetření o přístupu k pachu a chuti pitné vody po chloru. Šetření bylo provedeno mezi laboratořemi dodávajícími výsledky o kvalitě pitné vody do informačního systému IS PiVo. Dotazník vyplnilo 44 laboratoří (respondence 60 %). Zhruba polovina respondentů při senzorickém stanovení v laboratoři pach a chuť po chloru ve výsledku zohledňuje. Při stanovení na místě, které však provádí jen 64 % respondentů, pach a chuť po chloru zohledňuje jen 36 % laboratoří. Novela vyhlášky č. 252/2004 Sb. z prosince 2023 nově zavádí povinnost zohledňovat v senzorickém rozboru i pachy a chutě způsobené použitým dezinfekčním přípravkem.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30304 - Public and environmental health

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TL03000252" target="_blank" >TL03000252: Tap Water or Bottled Water: Barriers and Motivations to Consume Drinking Water</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů