Culinary Tradition of the Czech Regions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F22%3AN0000006" target="_blank" >RIV/75075741:_____/22:N0000006 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace/kulinarni-tradice-ceskych-regionu" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace/kulinarni-tradice-ceskych-regionu</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kulinární tradice českých regionů
Original language description
Kritický katalog je součástí výstavy Kulinární tradice českých regionů a společně s ní tvoří vědecký výstup projektu Kulinární tradice českých zemí: paměť, prezentace a edukace (program ministerstva kultury NAKI II, číslo projektu DG18P02OVV067). Výstava a katalog zpracovávají problematiku kulinárního dědictví českých regionů. Na základě provedeného výzkumu hmotných, textových, ikonografických pramenů a literatury autoři představují stravovací zvyklosti a tradiční gastronomii Čech. Stěžejním tématem je popis hlavních trendů a fenoménů, které českou gastronomii ovlivnily. Na příkladu městského prostředí autoři představují jevy, které na gastronomii a stravování působily (např. průmysl, obchod) a které ji inspirovaly (kuchařské knihy, gastronomické vzdělávání). Výstup byl připraven v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně Výzkumný záměr III., aktivita č. 2 – název: Výzkum kulinárního dědictví v českých zemích.
Czech name
Kulinární tradice českých regionů
Czech description
—
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
50404 - Anthropology, ethnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Culinary Heritage of the Czech Lands: Memory, Presentation and Education</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-88270-31-7
Number of pages
183
Publisher name
Národní zemědělské muzeum, s. p. o.
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—