All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Culinary Tradition of the Czech Regions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F22%3AN0000006" target="_blank" >RIV/75075741:_____/22:N0000006 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace/kulinarni-tradice-ceskych-regionu" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace/kulinarni-tradice-ceskych-regionu</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kulinární tradice českých regionů

  • Original language description

    Kritický katalog je součástí výstavy Kulinární tradice českých regionů a společně s ní tvoří vědecký výstup projektu Kulinární tradice českých zemí: paměť, prezentace a edukace (program ministerstva kultury NAKI II, číslo projektu DG18P02OVV067). Výstava a katalog zpracovávají problematiku kulinárního dědictví českých regionů. Na základě provedeného výzkumu hmotných, textových, ikonografických pramenů a literatury autoři představují stravovací zvyklosti a tradiční gastronomii Čech. Stěžejním tématem je popis hlavních trendů a fenoménů, které českou gastronomii ovlivnily. Na příkladu městského prostředí autoři představují jevy, které na gastronomii a stravování působily (např. průmysl, obchod) a které ji inspirovaly (kuchařské knihy, gastronomické vzdělávání). Výstup byl připraven v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně Výzkumný záměr III., aktivita č. 2 – název: Výzkum kulinárního dědictví v českých zemích.

  • Czech name

    Kulinární tradice českých regionů

  • Czech description

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50404 - Anthropology, ethnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Culinary Heritage of the Czech Lands: Memory, Presentation and Education</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-88270-31-7

  • Number of pages

    183

  • Publisher name

    Národní zemědělské muzeum, s. p. o.

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS book