All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Culinary Traditions of Czech Regions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F22%3AN0000005" target="_blank" >RIV/75075741:_____/22:N0000005 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.nzm.cz/pribeh-zemedelstvi-praha/expozice-a-vystavy/vystava-kulinarni-tradice-ceskych-regionu" target="_blank" >https://www.nzm.cz/pribeh-zemedelstvi-praha/expozice-a-vystavy/vystava-kulinarni-tradice-ceskych-regionu</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kulinární tradice českých regionů

  • Original language description

    Výstava Kulinární tradice českých regionů navázala na výstavu Kulinární tradice moravských a slezských regionů, která nastínila rozmanitost a šíři tradiční gastronomie v souvislosti s pěstováním a zpracováním zemědělských produktů. Teprve s postupnou industrializací od druhé poloviny 19. století, se změnou životního stylu a socioekonomického postavení obyvatel, nastává odklon od generacemi prověřených postupů, a nejen strava, ale celkově její vnímání, se začíná proměňovat. Právě tyto nové aspekty byly podchyceny na výstavě, která se věnovala zejména vlivům, jež formovaly a měnily původní, tradiční lidovou kuchyni. Výstava je vědeckým výstupem projektu NAKI II – Kulinární dědictví českých zemí: paměť, prezentace a edukace (DG18P02OVV067). Výstup byl připraven v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně Výzkumný záměr III., aktivita č. 12 – název: Příprava výstav s předmětnou problematikou VZ III.

  • Czech name

    Kulinární tradice českých regionů

  • Czech description

Classification

  • Type

    E<sub>krit</sub> - Exhibition with a critical catalog

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50404 - Anthropology, ethnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Culinary Heritage of the Czech Lands: Memory, Presentation and Education</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    NZM Praha

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    1

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce