All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Culinary Heritage of Bohemia, Moravia, and Silesia with Focus on the Processing of Animal Husbandry Products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F22%3AN0000011" target="_blank" >RIV/75075741:_____/22:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/casopis-prameny-a-studie/prameny-a-studie-72" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/casopis-prameny-a-studie/prameny-a-studie-72</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska se zaměřením na zpracování produktů živočišné výroby

  • Original language description

    Příspěvek se zaměřuje na téma gastronomického zpracování produktů živočišné výroby, které vnímá jako součást kulinárního dědictví českých zemí. Text se orientuje na gastronomické využití drůbežího masa, se zaměřením na maso husí. Reflektováno je jak tradiční zpracování drůbežího, resp. husího masa, tak také specifické místo husího masa na stole strávníků. Příspěvek je postaven zejména na výzkumu kuchařských knih a receptářů a dalších hmotných předmětů ze sbírek Národního zemědělského muzea. Výstup byl připraven v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně Výzkumný záměr III., aktivita č. 2 – název: Výzkum kulinárního dědictví v českých zemích.

  • Czech name

    Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska se zaměřením na zpracování produktů živočišné výroby

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Prameny a studie

  • ISSN

    0862-8483

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    72

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    14

  • Pages from-to

    125-137

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database