Culinary Heritage of Bohemia, Moravia, and Silesia with Focus on the Processing of Animal Husbandry Products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F22%3AN0000011" target="_blank" >RIV/75075741:_____/22:N0000011 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/casopis-prameny-a-studie/prameny-a-studie-72" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/casopis-prameny-a-studie/prameny-a-studie-72</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska se zaměřením na zpracování produktů živočišné výroby
Original language description
Příspěvek se zaměřuje na téma gastronomického zpracování produktů živočišné výroby, které vnímá jako součást kulinárního dědictví českých zemí. Text se orientuje na gastronomické využití drůbežího masa, se zaměřením na maso husí. Reflektováno je jak tradiční zpracování drůbežího, resp. husího masa, tak také specifické místo husího masa na stole strávníků. Příspěvek je postaven zejména na výzkumu kuchařských knih a receptářů a dalších hmotných předmětů ze sbírek Národního zemědělského muzea. Výstup byl připraven v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně Výzkumný záměr III., aktivita č. 2 – název: Výzkum kulinárního dědictví v českých zemích.
Czech name
Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska se zaměřením na zpracování produktů živočišné výroby
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Prameny a studie
ISSN
0862-8483
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
72
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
14
Pages from-to
125-137
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—