The Quality Improvement in the Sphere of Public Catering Being the Specific Form of the Distribution of Groceries
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75081431%3A_____%2F08%3A00000068" target="_blank" >RIV/75081431:_____/08:00000068 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zvyšování kvality v oblasti veřejného stravování, jako specifické formě distribuce potravin
Original language description
V době před rokem 1989 byly podniky společného stravování řízeny centrálně a jejich činnost byla upravena jednak obecně platnými právními předpisy a jednak oborovými normami. Po Sametové revoluci došlo k privatizaci podniků jako byly například Hotely a restaurace. Jednotlivé provozovny převzali noví majitelé, ve většině případů živnostníci či společnosti s ručením omezeným. Následně byly zrušeny oborové normy a tím vlastně i významný prvek regulující kvalitu podniků společného stravování. Nicméně v průběhu posledních dvaceti let se zvýšila konkurece v oboru a jednotliví podnikatelé zjistili, že mohou uspět na trhu pouze, pokud budou nabízet to, co žádá zákazník. Proto do určité míry iniciovali a realizovali provozovatelé podniků společného stravování kvalitativní rozvoj svého oboru. Avšak nastala doba, kdy již zákazníkem požadovanou kvalitu nejsou sami schopni zabezpečit. Začínají tak vznikat sdružení typu Jižní Čechy pohostinné, která mají danný problém vyřešit. Jejich snaha je však d
Czech name
Zvyšování kvality v oblasti veřejného stravování, jako specifické formě distribuce potravin
Czech description
V době před rokem 1989 byly podniky společného stravování řízeny centrálně a jejich činnost byla upravena jednak obecně platnými právními předpisy a jednak oborovými normami. Po Sametové revoluci došlo k privatizaci podniků jako byly například Hotely a restaurace. Jednotlivé provozovny převzali noví majitelé, ve většině případů živnostníci či společnosti s ručením omezeným. Následně byly zrušeny oborové normy a tím vlastně i významný prvek regulující kvalitu podniků společného stravování. Nicméně v průběhu posledních dvaceti let se zvýšila konkurece v oboru a jednotliví podnikatelé zjistili, že mohou uspět na trhu pouze, pokud budou nabízet to, co žádá zákazník. Proto do určité míry iniciovali a realizovali provozovatelé podniků společného stravování kvalitativní rozvoj svého oboru. Avšak nastala doba, kdy již zákazníkem požadovanou kvalitu nejsou sami schopni zabezpečit. Začínají tak vznikat sdružení typu Jižní Čechy pohostinné, která mají danný problém vyřešit. Jejich snaha je však d
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sto let cesty k zákazníkům
ISBN
978-80-86266-21-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Jednota, spotřební družstvo
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Jan 1, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—