Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
1B44036

Zvýšení spotřeby mléka poznáním vlivů měnících se prvovýrobních technologických faktorů a zdravotních ukazatelů stád krav na nutriční kvalitu a biologickou hodnotu syrového kravského mléka jako potravinářské suroviny

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Kvalitní a bezpečná výživa (Národní program výzkumu)

  • Veřejná soutěž

    Kvalitní a bezpečná výživa 1 (SMZE2004NTP1)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    5526/04 - 3020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    The increasing of the milk consumption by the study of impacts of the changed technologies in the milk production and impacts of health parameters of dairy cow herds on the nutritional quality and biological value of cow milk as foodstuff raw material

  • Anotace anglicky

    The project is proposed and aimed for obtaining the arguments for milk consumption in its basis. The agriculture production has been very significant changed in terms of technology structure during last fifteen years in the Czech Republic. The milk production has been changed in the similar way: dairy cow rearing; breed composition of the dairy cattle population; milking equipment; dairy cow freeding; milk yield; hygienical safety; raw milk quality. These changes have been mostly positive. Mentioned changes have caused certain impacts in terms of milk composition and properties - it means changes of molecule composition of its main nutritional components and its biological value. This compoments were studied in sixtieth and eightieth years at last timebut not after mentioned technological changes in last years. The hygienical quality of raw milk has been increased very significantly during these technological changes. Nevertheless, the public consumers have been informed negatively about useability o

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Cílem projektu byla aktualizace poznatků o vlivech provozních systémů a zdravotního stavu dojnic na biologicko-nutriční hodnotu kravského mléka po období kvalitativních změn chovatelských technologií.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 4. 2004

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2008

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    10. 3. 2008

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP09-MZE-1B-U/04:3

  • Datum dodání záznamu

    4. 11. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 850 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 850 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč