Nové přístupy ke kontrole rizikových látek vznikajících při tepelném zpracování potravin
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
Regionální a mezinárodní spolupráce ve výzkumu (Národní program výzkumu)
Veřejná soutěž
Regionální a mezinárodní spolupráce ve výzkumu 2 (SMSM2004001P2)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
1074/2005-32
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Novel approaches to control heat-induced hazardous compounds in processed foods
Anotace anglicky
research on potential human carcinogens arising at heat processing of foods, acrylamid, furane
Vědní obory
Kategorie VaV
NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Vyvinuty a akreditovány techniky pro monitoring procesních kontaminantů(akrylamidu a furanu) v tepelně zprac.potravinách. Vyvinuta technika pro sledování těkavých produktů Maillardovy reakce(alkylpyrazinů),které jsou potenciální markery tvorby akrylamidu
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2005
Ukončení řešení
30. 4. 2008
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
21. 2. 2008
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP09-MSM-1P-U/01:1
Datum dodání záznamu
25. 6. 2009
Finance
Celkové uznané náklady
1 443 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 443 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč