Osud vybraných zdraví prospěšných složek při zpracování potravinových plodin
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
Regionální a mezinárodní spolupráce ve výzkumu (Národní program výzkumu)
Veřejná soutěž
Regionální a mezinárodní spolupráce ve výzkumu 2 (SMSM2004001P2)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
1074/2005-32
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
The fate of selected health protecting constitunts during procesing of food plants
Anotace anglicky
bioactive compounds and supposed positive protective effects on human health
Vědní obory
Kategorie VaV
NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Nalezen zvýš.obs.isoflavonů v krev.plasmě a folikulární tekutině u prasat a v krev.plasmě a mléce u krav v závisl.na množ.přijaté sóji.Dokumentován trend celk.sniž.obs.xanthohumolu a nárůst isoxanthohumolu vč.vzniku 8-prenylnaringeninu při výr.piva
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2005
Ukončení řešení
29. 2. 2008
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
21. 2. 2008
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP09-MSM-1P-U/01:1
Datum dodání záznamu
25. 6. 2009
Finance
Celkové uznané náklady
1 443 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 443 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč