Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
2B08017

Stanovení vybraných BAT/BREF pro oblast potravinářských zařízení

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    Zdravý a kvalitní život

  • Veřejná soutěž

    Zdravý a kvalitní život 2 (SMSM20082B2)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    1182/2010-31

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Creation of Selected BAT/BREF for Food Sector.

  • Anotace anglicky

    A goal of the project is to determine negative factors, influencing rate of ecological impacts following from technological processes in food production of selected branches for their effective management and minimizing of impacts on living environment.A Czech version of the BAT (the best available techniques)is in question. The project will follow also reference documents european BREF documents of selected processing technologies of agricultural products being made into foodstuffs.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    DI - Znečištění a kontrola vzduchu

  • CEP - další vedlejší obor

    DJ - Znečištění a kontrola vody

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    V souladu s cíli projektu byla zpracována analýza emisí v potravinářském průmyslu, obory cukr, drůbež, maso, mléko, nealko a pivo-slad, umožňující definovat jako ukazatele BAT/BREF kritické kontrolní body v podmínkách ČR. V dílčích metodikách jsou nově,?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 5. 2008

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2011

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    25. 2. 2011

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP12-MSM-2B-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    3. 7. 2012

Finance

  • Celkové uznané náklady

    6 916 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    6 215 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    701 tis. Kč