Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Waxy pšenice: možnosti identifikace, nutriční a technologické vlivy na vlastnosti mouky a pečiva

Cíle projektu

Hlavním cílem společného česko-rakouského projektu bude vývoj efektivní a rychlé identifikace waxy pšeničných genotypů a vyhodnocení jejich pěstitelských, nutričních a technologických vlastností vzhledem k jejich možnému uplatnění v pekárenském průmyslu.Neméně důležitým cílem projektu budou i vzájemné kontakty vědeckých pracovníků, výměna zkušeností a transfer nových metod mezi oběma pracovišti.

Klíčová slova

waxy wheatamyloseelectrophoresisbaking parametersstarch digestibility

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    Šestý rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technický rozvoj a demonstrační činnosti

  • Veřejná soutěž

    FP6-2005-Mobility-10

  • Hlavní účastníci

    Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v. v. i.

  • Druh soutěže

    RP - Spolufinancování programu EK

  • Číslo smlouvy

    7AMB14AT005

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Waxy wheat: Possibilities of identification, nutritional and technological effects on flour and bread properties

  • Anotace anglicky

    The main aim of the Czech-Austrian project is to establish an effective and fast identification of waxy wheat genotypes and the evaluation of growing, nutritional and technological parameters regarding their possible use in the baking industry. Moreover,the mutual contact of scientists, the exchange of experience and transfer of new methods between both workplaces are considered as equally important.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • CEP - vedlejší obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • CEP - další vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD - odpovídající obory
    (dle převodníku)

    21101 - Food and beverages
    40105 - Horticulture, viticulture
    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt byl realizován v rámci Aktivity MOBILITY, jejímž hlavním cílem je navázání a prohlubování kontaktů se zahraničními výzkumnými institucemi. Neprobíhá tedy kontrola dílčích výstupů projektu prostřednictvím hodnotící komise, avšak je kontrolována správnost čerpání přidělených financí a přiměřenost jejich využití.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2014

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2015

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    24. 2. 2015

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP16-MSM-7A-U/02:1

  • Datum dodání záznamu

    12. 10. 2017

Finance

  • Celkové uznané náklady

    200 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    200 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč

Základní informace

Uznané náklady

200 tis. Kč

Statní podpora

200 tis. Kč

100%


Poskytovatel

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

CEP

GE - Šlechtění rostlin

Doba řešení

01. 01. 2014 - 31. 12. 2015