Wine waste investigation Europe
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
Eurostars
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
RP - Spolufinancování programu EK
Číslo smlouvy
1600/2010-32
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Wine waste investigation Europe
Anotace anglicky
A beneficial use for the antioxidants and BACs found in grape marc left over from organic wine production and their application in the food, pharmacuetical and cosmetics industries is sought. In particular the use of BACs in place of SO2 in the winemaking process will be investigated.
Vědní obory
Kategorie VaV
ZV - Základní výzkum
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Projekt se zabýval komplexním využitím zbytkové biomasy vinařské produkce jako suroviny pro izolaci biologicky významných látek, především přírodních antioxidantů, které jsou použitelné v oborech potravinářského a nepotravinářského bioprůmyslu a dále sl?
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 5. 2008
Ukončení řešení
30. 4. 2011
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
10. 3. 2011
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP12-MSM-7D-U/01:1
Datum dodání záznamu
12. 7. 2012
Finance
Celkové uznané náklady
25 656 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
12 828 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
12 828 tis. Kč