Rozšíření vývojového centra pekárny
Cíle projektu
Společnost Pekárna Šumava a.s. byla založena v roce 2008, přičemž jejím předmětem činnosti je výroba pekařských a lahůdkářských výrobků, která je realizována ve vlastním objektu. Podíl pekařské výroby činí více než 85 %. Doplňková výroba cukrářských výrobků je realizována přímo ve speciálních provozovnách, které přímo zajišťují prodej a distribuci této produkce. Společnost rovněž sama zajišťuje distribuci své produkce, jejíž prodej realizuje především ve vlastní síti prodejen, která v současné době představuje cca 120 prodejních míst v severních, středních a východních Čechách s dalším růstovým potenciálem. Naše společnost je aktivní i v oblasti zavádění nových výrobků, které si zajišťuje prostřednictvím vlastního vývoje, přičemž úzce spolupracuje s vysokými školami (VŠCHT Praha, TUL Liberec) a specializovanými firmami (Výzkumný ústav potravinářský). Díky tomuto inovačnímu potenciálu vytvoří a uvede na trh ročně více než 30 nových výrobků. Hlavní zaměření stávajícího vývojového oddělení je zejména vývoj nových výrobků, jejich testování, ověřování a vyhodnocování z pohledu kvality, prodloužení čerstvosti, včetně srovnávání kvality a výběru vstupních surovin. Vzhledem k vytíženosti provozních kapacit nejsme schopni tento vývoj nadále zajišťovat ve stávajících podmínkách, především co se týče zkušební výroby, kterou doposud realizujeme na výrobních zařízeních. Proto jsme se rozhodli rozšířit stávající oddělení vývoje o nové samostatné pracoviště s vlastním technologickým vybavením, které bude schopno modelace výrobních podmínek a procesů a zajistí tak vhodné a dlouhodobé předpoklady pro aplikaci vlastního vývoje při zavádění nových nebo inovovaných výrobků, včetně procesních inovací do hlavního výrobního provozu. Tato samostatná technologie, která bude určena pro vývojovou činnost, zajistí taktéž minimalizaci doby uvádění těchto nových výrobků na trh, což v konečném důsledků podstatným způsobem zvýší naší konkurenceschopnost.
Klíčová slova
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Program
Potenciál (Operační program Podnikání a inovace)
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
PR - Podpora podniků
Číslo smlouvy
4.2 PT03/095
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
—
Anotace anglicky
—
Vědní obory
Kategorie VaV
IF - Infrastruktura výzkumu, vývoje a inovací
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory
(dle převodníku)21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Projekt ukončen v souladu s rozhodnutím.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2011
Ukončení řešení
1. 10. 2013
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
1. 10. 2013
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Systémové označení dodávky dat
CEP14-MPO-EA-U/12:1
Datum dodání záznamu
6. 5. 2016
Finance
Celkové uznané náklady
3 060 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 530 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
5 532 tis. Kč
Základní informace
Uznané náklady
3 060 tis. Kč
Statní podpora
1 530 tis. Kč
50%
Poskytovatel
Ministerstvo průmyslu a obchodu
CEP
GM - Potravinářství
Doba řešení
01. 01. 2011 - 01. 10. 2013