Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozvoj elektroforetických screeningových metod bílkoviných markerů a získávání podkladů pro šlechtění na vysokou technologickou jakost obilovin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program podnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of electrophoretic screening methods protein markers in order to obtain the basis for selection on high technological quality of cereals.

  • Anotace anglicky

    The electrophoretic methods will be worked out, verified and used for analyses of storage proteins and enzymes to enable the identification of wheat and barley genotypes. The evaluation of biochemical and genetic variability, homogenity and stability ofvarieties and relations between protein genetic markers of wheat and barley and economically significant properties - especially technological and nutritive quality will be characterized by standard new methods and micromethods on the basis of biochemical study of grain. Identification and characterization of new, so far not defined signal protein genes of wheat and barley with use of isogenic lines. Preservation and reproduction of characterized protein lines of wheat and barley in the Gene bank. The use of protein genetic markers at protection of plant variety rights, at seed control and verification of variety in manufacturing industry and trade.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    V rámci projektu byly optimalizovány elektroforetické metody pro stanovení signálních genů obilovin a získány poznatky pro využití ve šlechtění, odrůdovém zkušebnictví, stanovení odrůdové pravosti a čistoty.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2000

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    5 645 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    5 645 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč