Vláknina- zdroje a využití v potravinářských výrobcích
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program podnikatelského výzkumu
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Druh soutěže
—
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Fiber- sources and application in food products
Anotace anglicky
The consumption of foods with high content of fiber participates in the prevention and the treatment of some intestine diseases, diabetes and cardiovascular diseases. The project consists in: -fiber fortification of food products -fiber concentrates development -application of nonconventional fiber sources
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages<br>30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Umožní se využití vlákniny, zbývající při výrobě tofu, ze slupek hrachu, brambor, mycelia plísně A. niger a hlíz jakonu ke zvýšení hodnoty potravin ze zdravotního hlediska a pro diabetiky. Umožní rozšířit využití zem. půdy a zpracovatelských kapacit.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1996
Ukončení řešení
1. 1. 1998
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/1999/MZE/MZE9QA/V/3:5
Datum dodání záznamu
—
Finance
Celkové uznané náklady
4 521 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
4 521 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč