Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení nutriční hodnoty, kvality a využitelnosti vybraných druhů zeleniny v racionální výživě

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program nepodnikatelského výzkumu

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Evaluation of nutritious value, quality and utility of selected kinds of vegetables in rational nutrition

  • Anotace anglicky

    The purpose is evaluating nutritious value of new introducing vegetables into our assortment, determining content of vitamins (C,E), and nitrats, toxic metals, and the others substances in investigated assortment depending on different growing technology. The dates about nutritious value are greatly different in literature. There is no serious source from which is possible to get reliable dates. The purpose is recommend to our producers and process-firms the suitable varieties grown the best technology,with high nutritious properties and at the same time with high resistence to accumulation of toxic substances. Owing to producers of seed which these informations not give to public, can not the growers and the process-firms choice from a great offer the quality varieties. With this investigation we want to contribute to effective propagation new introducing vegetables into our nutrition and to introduce the best products to our vegetable assortment.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Získané údaje budou podkladem pro cílenou propagaci zdravé výživy a zavedení zelenin do systému optimalizace výživy.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/MZE/MZE0QB/U/5:1

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    655 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    655 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč