Subletální poškození grampozitivních a gramnegativních bakterií
Veřejná podpora
Poskytovatel
Grantová agentura České republiky
Program
Standardní projekty
Veřejná soutěž
Standardní projekty 1 (SGA02002GA-ST)
Hlavní účastníci
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Sublethal injury of Gram-positive and Gram-negative bacteria
Anotace anglicky
Effective methods of Gram-positive and Gram-negative bacteria inhibition during research of foods and their hygiene safety and shelf life are being searched for. Because it is impossible to use some bacteriocins (i.e. nisin, ehich is produced by lactic a
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
CE - Biochemie
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Odborný přínos projektu se týká možností snížení možné kontaminace potravin běžnými mikrobiálními kmeny v modelovém prostředí. Cíle projektu byly zcela splněny, řešitelka vhodně zapojila do řešení i studenty. Získané výsledky prezentovala na adekvátní úr
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2000
Ukončení řešení
1. 1. 2003
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2004/GA0/GA04GA/U/N/A:11
Datum dodání záznamu
30. 5. 2008
Finance
Celkové uznané náklady
655 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
551 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
170 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč