Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontinuální kvašení nealkoholického piva

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

    Standardní projekty 9 (SGA02006GA-ST)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    104/06/1418

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Continuous fermentation of alcohol-free beer

  • Anotace anglicky

    Despite of the substantial development of biotechnologies and their implementation into brewing process in the last decades, the traditional batch alcohol-free fermentation still prevails over its continuos counterpart. The reason lies in engineering, product quality and cost problems associated with continuous fermentation. The goal of this project is to develop an integral technology that woud be a promissing alternative to the existing industrial processes as regards volumetric productivity, productflavour, cost efectiveness and process control. It is intended to be achieved through (i) an optimized reactor design (gas lift reactor), based on detailed hydrodynamic studies; (ii) application of a cheap carier (spent grains), a brewing by-product and(iii) stable high product quality, based on effective immobilized yeast viability assesment and on-line process control (opto-fibre ethanol sensor). We assume, that besides the application in brewing industry, many conclusions of the

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    20401 - Chemical engineering (plants, products)<br>20402 - Chemical process engineering

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Cílem projektu bylo vyvinout ucelenou technologii kontinuální fermentace nealkoholického piva v průtočném reaktoru s biomasou imobilizovanou na pivovarský odpad (částice mláta) v laboratorním měřítku. Od této nové technologie se očekávala vysoká produkti

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2006

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2008

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    25. 4. 2008

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP09-GA0-GA-U/02:2

  • Datum dodání záznamu

    22. 10. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    3 089 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    3 089 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč