Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj screeningových metod ELISA a PCR pro detekci bakterií rodu Campylobacter v potravinách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

    Standardní projekty 1 (SGA02002GA-ST)

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of screening ELISA and PCR methods for detection of Campylobacteria in foods

  • Anotace anglicky

    Bacteria from Campylobacter genus are known as one of the three most common human alimentary problem. With respect to time-consuming and laborious methods of cultivation and identification of these bacteria, the project is focused on the development of the fast screening ELISA and PCR methods. These methods will be used for direct detection of epidemiologically important Campylobacteria in foodstuffs. Integral part of this project is development of new type nonporous magnetic carriers and their application in developed immunochemical and PCR techniques. Output of this study will be presented by standard operation procedure (SOP) of Campylobacter strains detection by ELISA, PCR and PCR-REA.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CE - Biochemie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Bylo vyvinuto konpetitivní a sendvičové enzymové imunochemické stanovení Campylobacter jejuni, C. coli, C. fetus subsp. fetus a C. hyointestinalis. Detekční limit vyvinutých technik se pohyboval v rozmezí 105-106 cfu(ml-1. Všechny připravené protilátky v

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2002

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2004

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2005/GA0/GA05GA/U/N/B:7

  • Datum dodání záznamu

    2. 6. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    3 703 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 504 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    1 199 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč